Fotbal: EURO 2020 - UEFA anunţă că suporterii ruşi nu vor putea intra în Danemarca

Fotbal: EURO 2020 - UEFA anunţă că suporterii ruşi nu vor putea intra în Danemarca

UEFA a anunţat miercuri că nu a reuşit să convingă Danemarca să permită accesul suporterilor ruşi pe teritoriul său, în vederea meciului pe care selecţionatele celor două ţări îl vor disputa luna aceasta la Copenhaga, în cadrul EURO 2020 la fotbal, informează Reuters.

Printre restricţiile de călătorie adoptate de Danemarca pentru combaterea răspândirii Covid-19 figurează şi interdicţia de intrare a cetăţenilor din afara Uniunii Europene, aplicată inclusiv suporterilor ruşi care au cumpărat bilete pentru partida din capitala daneză, programată pe 21 iunie.

Meciul cu Danemarca este singurul din faza grupelor EURO 2020 pe care Rusia îl va disputa în afara graniţelor sale, celelalte două partide, cu Belgia şi Finlanda, fiind programate la Sankt Petersburg.

Federaţia rusă de fotbal (RFU) a precizat că este "extrem de preocupată" de această situaţie.

Într-o scrisoare adresată responsabilului UEFA pentru EURO 2020, Martin Kallen. conducătorul RFU, Aleksandr Alaev, i-a cerut să "studieze cu promptitudine posibilitatea admiterii fanilor la meci şi să propună un mecanism pentru rezolvarea acestei situaţii"

UEFA a precizat că a prezentat problema autorităţilor daneze prin intermediul Federaţiei naţionale de fotbal.

"Cu toate acesta, nu a fost acordată nicio excepţie de la actualele restricţii de intrare impuse la frontieră", a precizat forul fotbalistic continental într-un email transmis miercuri agenţiei Reuters.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului danez al Culturii a confirmat că actualele restricţii de călătorie sunt aplicate suporterilor ruşi şi a subliniat că acestea nu sunt motivate politic.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...