Fotbal-EURO 2020: Fanii care vin din Marea Britanie nu vor fi lăsaţi pe Stadio Olimpico

Fotbal-EURO 2020: Fanii care vin din Marea Britanie nu vor fi lăsaţi pe Stadio Olimpico

Fanii englezi care vor sosi din Marea Britanie la Roma pentru meciul cu Ucraina, de sâmbătă, din sferturile de finală ale EURO 2020, nu vor avea acces pe Stadio Olimpico din cauza unei noi creşteri a cazurilor de coronavirus în Regatul Unit, a informat joi ambasada Italiei la Londra, scrie Reuters.

''Oricine a fost în Marea Britanie în ultimele 14 zile, indiferent de naţionalitate sau rezidenţa lor, nu va fi admis pe stadion chiar dacă are bilet la meci. Numai cei care pot dovedi că au ajuns în Italia cu cel puţin 6 zile înainte de meci, au stat cinci zile în carantină şi au făcut un test COVID-19 post-carantină cu un rezultat negativ vor fi lăsaţi să intre pe stadion'', a informat ambasada Italiei.

Federaţia engleză de fotbal (FA) a informat miercuri că renunţă la cele 2.500 de locuri la care avea dreptul pentru sferturile de finală ale EURO 2020, sâmbătă la Roma, împotriva Ucrainei, şi îşi sfătuia fanii să nu facă deplasarea în capitala Italiei.

''Vă rugăm să reţineţi că, din păcate, FA nu va vinde bilete prin intermediul (oficial) England Fan Travel Club pentru acest meci din cauza restricţiilor în vigoare din ambele ţări în contextul pandemiei de Covid -19'', a postat FA pe site-ul său.

FA avea dreptul la 16% din cele 16.000 de locuri care vor fi ocupate pe Stadio Olimpico pentru acest meci, sau 2.560 de bilete.

Prin urmare, aceste bilete vor fi vândute, dar nu prin canale oficiale ale Federaţiei.

Aşa cum s-a anunţat, fanii fotbalului care doresc să se deplaseze din Anglia la Roma, pentru a urmări partida cu Ucraina din sferturile de finală ale EURO 2020, vor fi obligaţi să intre în carantină pentru o perioadă de cinci zile, imediat după sosirea lor în Italia, au subliniat autorităţile din această ţară.

"Aş dori să vă reamintesc că, din motive de luptă cu pandemia de coronavirus şi varianta Delta, există o perioadă obligatorie de cinci zile de carantină pentru toţi cei care sosesc din Marea Britanie", a declarat miercuri comisarul pentru sănătate al regiuni italiene Lazio, Alessio D'Amato.

Italia a emis deja decretul corespunzător la mijlocul lunii iunie. În plus, toate persoanele care intră în ţară din Marea Britanie trebuie să se supună unui test pentru coronavirus.

Selecţionata Angliei va părăsi Londra pentru prima dată de la debutul EURO 2020, urmând să înfrunte sâmbătă reprezentativa Ucrainei, pe Stadio Olimpico din Roma.

În cazul unei victorii, naţionala Three Lions va disputa semifinalele şi o eventuală finală a competiţiei acasă, pe stadionul Wembley. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...