Fotbal: Florentino Perez susţine în continuare proiectul Super Ligii

Fotbal: Florentino Perez susţine în continuare proiectul Super Ligii

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, iniţiatorul proiectului Super Ligii europene de fotbal, susţine în continuare demersul afirmând că el este necesar în condiţiile în care ''fotbalul este grav avariat'' şi precizează că nu va fi cu ''circuit închis'', scrie DPA.

Într-un interviu acordat cotidianului sportiv AS, Perez spune că ar vedea această competiţie cu participarea primelor patru echipe din ligile care s-ar alătura iniţiativei.

''Faptul că ar urma să fie o competiţie închisă este o dezinformare, o manipulare. Nu este un plan care să excludă cluburile şi nici nu este conceput ca să meargă împotriva altor ligi. Proiectul Super Ligii este cea mai bună soluţie posibilă şi a fost creat pentru a ajuta fotbalul să iasă din criză. Fotbalul este grav deteriorat deoarece economia sa a fost distrusă (de criza epidemiologică) şi trebuie să ne adaptăm noii ere în care trăim. Super Liga nu merge împotriva competiţiilor interne şi obiectivul este să ne asigurăm că sunt disponibili mai mulţi bani pentru toate secţiile de fotbal. Conceptul este de a genera mai mult interes pentru meciuri. Nu cred că schimbările pe care le-a făcut UEFA sunt răspunsul bun la problemele fotbalului deoarece nu se îmbunătăţeşte nimic. De asemenea, nu putem aştepta până în 2024. Poate că soluţia ar fi ca primele patru echipe din ligile participante să fie prezente la competiţie. Nu ştiu, dar trebuie făcut ceva pentru că tinerii de astăzi, cei între 14 şi 24 de ani, abandonează fotbalul pentru că îl consideră plictisitor în comparaţie cu alte forme de divertisment pe care le preferă'', a spus Perez.

El a adăugat: ''Există patru miliarde de fani ai fotbalului în toată lumea şi jumătate dintre ei sunt fani ai cluburilor din Super Ligă. Fotbalul este singurul sport global. Să analizăm datele: un raport recent al KPMG arată că în primele trei luni ale pandemiei, în sezonul trecut, cele 12 cluburi din
Super Ligă au raportat pierderi de 650 de milioane de euro (786 de milioane dolari). Până la sfârşitul acestui sezon, cu pandemia încă în desfăşurare,
pierderile vor fi cuprinse între 2.000 şi 2.500 de milioane de euro. Clubul francez Bordeaux a intrat recent în administraţie specială. Fie facem ceva, fie tot mai multe cluburi vor ajunge în această situaţie''.

Mai mult, Perez a indicat că niciunul din cele 12 cluburi fondatoare nu s-ar fi retras din proiect şi a punctat că ar urma să mai aibă loc discuţii în săptămânile următoare după o perioadă de reflecţie.

Cluburile care au rămas implicate în proiectul Super Ligii riscă să fie excluse în viitor din competiţiile organizate de UEFA, a ameninţat vineri din nou preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin.

Dintre cele douăsprezece cluburi care au lansat Super Liga, opt s-au retras din cauza reacţiilor extrem de nefavorabile, însă patru, Real Madrid, FC Barcelona, AC Milan şi Juventus, sunt în continuare interesate de acest proiect.

"Cei care sunt implicaţi într-o Super Ligă în viitor nu vor putea participa la competiţiile organizate de UEFA. Competiţiile noastre vor fi extraordinare şi fără cele patru echipe", declara Ceferin într-un interviu publicat vineri de revista germană Der Spiegel.

Totuşi, comitetul executiv al UEFA nu a dictat vineri nicio sancţiune, astfel că săptămâna viitoare semifinalele tur ale Ligii Campionilor vor avea loc aşa cum era prevăzut, Real Madrid urmând s-o întâlnească pe Chelsea, iar Paris Saint-Germain pe Manchester City. Dintre aceste echipe, doar PSG nu a fost implicată în Super Ligă.

"Comitetul executiv al UEFA a fost informat despre ultimele evoluţii legate de 'Super Ligă', mai ales cu privire la opţiunile aflate la dispoziţia UEFA şi a măsurilor pe care ea intenţionează să le ia", a anunţat forul fotbalistic european într-un comunicat, fără să ofere precizări. AGERPRES (AS - editor: Adrian Drăguţ, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant! / Mesajul criptic al lui Kirilo Budanov și ce spune despre moartea lui Navalnîi

2 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

3 VIDEO „Fir-ar mama ei a dracu de zdreanță! Mi-e scârbă de mine că de doi ani o duc rău cu ea”

4 Foarte interesante amănunte...

5 O notă confidențială a spionajului francez care dă de gândit