Fotbal: Helmuth Duckadam - Din păcate nu am văzut o schimbare la echipa națională

Fotbal: Helmuth Duckadam - Din păcate nu am văzut o schimbare la echipa națională

Directorul de imagine al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a opinat că actualul selecționer Christoph Daum nu a reușit să aducă o schimbare în bine la echipa națională și a pronosticat o remiză încă dinaintea meciului cu Danemarca (0-0), disputat duminică la Cluj-Napoca în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2018.

''Înainte de meci, pronosticul meu era 1-1. A fost o primă repriză bună, neașteptat de bună aș spune eu pentru echipa României, dar din păcate în repriza a doua a fost mai slabă și rezultatul a fost echitabil până la urmă. Din păcate, nu am văzut o schimbare la echipa națională, de ani de zile nu văd această schimbare. M-am așteptat să vină un antrenor, care chiar dacă pierde un joc, să o facă jucând un fotbal ofensiv, creându-și ocazii, un fotbal spectacol, pentru că la un moment dat trebuie să ne propunem să ratăm o calificare, dar să construim o echipă și să jucăm un fotbal spectaculos'', a declarat Duckadam, prezent marți la Școala Gimnazială Tudor Arghezi, în cadrul programului național ''Școala Altfel''.

Fostul mare portar a opinat că Daum nu va părăsi naționala României atât timp cât are sprijinul președintelui FRF, Răzvan Burleanu: ''Eu cred că Daum nu va pleca decât odată cu dl. Burleanu. Eu cred că momentul în care nu ai rezultate și ceva scârție..., dar la noi nu pleacă nimeni decât când se schimbă echipa. Cred că trebuia să mizăm pe un român și înainte de a-l chema pe Daum, pe care eu îl apreciez ca antrenor, l-am urmărit mult în Germania, dar cred că trebuia pus un antrenor român la echipa națională. Să nu uităm că asta e valoarea noastră, dar eu cred că un antrenor tânăr și ambițios, din acei jucători și cu cei ce vin din urmă, poate să facă o echipă națională care să se poate califica din nou la un Campionat European sau un Campionat Mondial. Eu cred că este o generație foarte tânără de antrenori care oricând, după o analiză bună, ar putea fi numiți la echipa națională''.

Oficialul stelist a opinat că meciul cu Dinamo de duminică este crucial pentru șansele Stelei la titlu: ''Derby-ul cu Dinamo va fi un meci decisiv, va trebui să câștigăm, astfel șansele noastre la titlu vor fi din ce în ce mai mici. Sigur, avem prea multe înfrângeri în ultima perioadă cu Dinamo și la un moment dat încerci să și motivezi jucătorii și să-ți faci anumite gânduri. Important e să ne creăm ocazii de gol și sigur și să marcăm, după o perioadă destul de lungă, ca să câștigăm această partidă pentru a ne relansa în lupta pentru titlu. În momentul ăsta, Viitorul este favorită pentru că e pe primul loc, dar vom vedea, pentru că e o săptămână grea, în care contracandidatele noastre au meciuri de Cupa României, e un efort în plus și acum vom vedea. Craiova și Dinamo cred că și-au luat gândul de la titlu și vor marșa pe Cupa României, iar Astra și Viitorul vor încerca să se menajeze pentru meciurile de campionat''.

Stelistul Harlem Gnohere consideră meciul cu Dinamo, fosta sa echipă, ca un meci ca oricare altul, dar care trebuie câștigat: ''Va fi un meci ca toate celelalte, dar trebuie să fim 100% și de data asta să câștigăm. Meciul cu Dinamo va fi ca orice meci, e clar că Dinamo e o echipă specială pentru mine, dar nu am sentimente în acest gen de meciuri, e vorba de un derby contra unor foști colegi și trebuie să fiu 100%. Totul e posibil în lupta pentru titlu, nu suntem departe ți campionatul e încă lung. Vom vedea''.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”