Fotbal: Johan Cruyff, încântat de gestul lui Messi, care i-a "copiat" penalty-ul din 1982

Fotbal: Johan Cruyff, încântat de gestul lui Messi, care i-a "copiat" penalty-ul din 1982

Johan Cruyff s-a declarat "încântat" de gestul argentinianului Lionel Messi, care a executat o lovitură de la 11 metri în cursul meciului FC Barcelona - Celta Vigo (6-1), disputat duminică seara, în același mod în care a făcut-o și fosta vedetă a fotbalului olandez în anul 1982, pe când evolua la Ajax Amsterdam.

În loc să șuteze direct la poartă de la punctul cu var, Messi a pasat ușor în lateral, servindu-l pe uruguayanul Luis Suarez, venit în viteză de la marginea careului, care a înscris astfel al treilea său gol în partida cu Celta.

Cruyff, care se luptă în prezent cu un cancer pulmonar, i-a luat apărarea argentinianului, afirmând că în niciun caz maniera sa de execuție nu a reprezentat o lipsă de respect față de adversar, așa cum a fost acuzat decarul Barcelonei.

"M-a încântat foarte mult ceea ce a făcut Messi, Dacă cineva putea face asta, atunci cu siguranță acela este el. Fotbalul este un joc, este distractiv. Și asta face Messi, se distrează și îi distrează pe oameni. În niciun caz nu a fost o lipsă de respect, ținând cont de jocul bun pe care l-a făcut Celta", a declarat olandezul, reamintind că portarul Barcelonei a "salvat două sau trei goluri" în partida de duminică.

Cruyff, triplu câștigător al Balonului de Aur (1971, 1973, 1974) și fost jucător și antrenor la FC Barcelona, a precizat că, în perioada în care el era jucător "nimănui nu-i trecea prin cap" să afirme că un penalty astfel executat ar fi o dovadă de lipsă de respect.

În 1982, la meciul dintre Ajax și Helmond Sport, Cruyff a executat într-o manieră similară o lovitură de la 11 m, pasându-i coechipierului său Jesper Olsen, faza respectivă făcând înconjurul lumii la momentul respectiv, deși nu era un pionierat. Ideea originară i-a aparținut belgianului Rik Coppen, care a pus-o în practică, împreună cu colegul său Andre Piters, în cursul meciului pe care selecționata Belgiei l-a disputat împotriva Islandei, în preliminariile Cupei Mondiale din 1958.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa