Fotbal: Juergen Klopp, ales antrenorul anului în Premier Legue

Fotbal: Juergen Klopp, ales antrenorul anului în Premier Legue

Germanul Juergen Klopp a fost ales antrenorul anului de către Asociaţia tehnicienilor din liga engleză de fotbal, după ce a condus-o pe FC Liverpool la cucerirea primului său titlu de campioană a Angliei după o pauză de 30 de ani, informează AFP.

Câştigătorul acestei distincţii a fost anunţat de legendarul antrenor al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, care a dat numele său trofeului.

"Juergen, fantastic", a declarat Ferguson pentru Sky Sports. "S-a vorbit mult de Leeds, care a promovat după 16 ani în Championship (liga secundă engleză - n.red), însă Liverpool, care a trebuit să aştepte 30 de ani, a reuşit ceva incredibil", a adăugat Sir Alex.

"Meriţi cu adevărat acest premiu. Nivelul de performanţă al echipei tale a fost remarcabil. Personalitatea ta a inspirat clubul tău în toate componentele sale. Este o performanţă extraordinară. Şi te iert pentru că m-ai trezit la ora 3:30 dimineaţa pentru a-mi spune că aţi câştigat campionatul", i-a transmis Ferguson lui Klopp.

"Ştiu că nu este 100% corect să spun asta, fiind antrenorul lui Liverpool (marea rivală a lui Manchester United - n.red), însă îl admir. Şi îmi amintesc că este primul antrenor britanic pe care l-am întâlnit", a spus la rândul său Juergen Klopp, care a preluat-o pe Liverpool în 2015, după ce a antrenat anterior echipa germană Borussia Dortmund.

"Am luat un mic dejun împreună. Nu ştiu dacă îşi mai aminteşte, însă eu da, pentru că a fost ca şi cum l-aş fi întâlnit pe Papă. A fost extraordinar şi ne-am înţeles întotdeauna bine de atunci. La momentul respectiv nu îmi puteam imagina că într-o zi voi ţine în mâini un trofeu purtând numele său", a adăugat Klopp.

Chris Wilder, câştigătorul de anul trecut al acestui trofeu, s-a mulţumit de această dată cu locul secund în ancheta Asociaţiei antrenorilor englezi, cu satisfacţia că a gestionat foarte bine revenirea lui Sheffield United în Premier League.

Argentinianul Marcelo Bielsa, care a readus-o pe Leeds United în Premier League după 16 ani, a fost ales cel mai bun antrenor din liga secundă engleză.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”