Fotbal: Justin Ştefan (LPF) - Nu există absolut niciun impediment să redeschidem stadioanele pentru public

Fotbal: Justin Ştefan (LPF) - Nu există absolut niciun impediment să redeschidem stadioanele pentru public

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, vineri, că din punctul său de vedere nu există niciun impediment ca stadioanele să fie deschise pentru public măcar în procent de 20-30%, el precizând că LPF solicită constant acest lucru autorităţilor statului.

"Vom continua să cerem în mod constant reprezentanţilor Guvernului să reanalizeze deschiderea stadioanelor pentru public. Aşa cum am spus şi acum câteva zile, vedem ce se întâmplă pe pârtiile de schi, la mall-uri şi alte zone aglomerate care sunt deschise. Eu nu cred că există absolut niciun impediment să redeschidem stadioanele pentru public măcar la o capacitate redusă de 20-30%. Iar ulterior să vedem cum se descurcă reprezentanţii cluburilor cu modul în care se intră şi se iese din stadion. Iar de acolo să creştem treptat capacitatea locurilor deschise de pe stadioane. Avem şi chestiunea vaccinării, sunt convins că oamenii se vor vaccina din ce în ce mai mult, iar lucrul ăsta va duce la ridicarea unor restricţii. Vorbim de o competiţie în aer liber şi sunt convins că suporterii vor şti să respecte regulile. Eu nu văd probleme din acest punct de vedere", a afirmat Justin Ştefan într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu suporterii echipelor din Liga I desfăşurată pe pagina oficială de Facebook a LPF.

Secretarul general a menţionat că susţine modificarea Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, precizând că schimbările trebuie să ţină cont şi de părerea suporterilor.

El a dat un exemplu o solicitare a unui reprezentant al Asociaţiei suporterilor dinamovişti "Peluza Cătălin Hîldan", care deţine prin programul socios acţiuni la clubul FC Dinamo, conform căreia ar trebui permisă comercializarea pe stadioane a unor băuturi precum berea cu o concentraţie mică de alcool. Oficialul LPF a precizat că nu vede niciun motiv ca această prevedere să nu fie aplicată.

"Ieri, unul dintre reprezentanţii DDB a venit cu o idee interesantă. Este vorba despre modificarea legii 4. Iar una dintre modificări este cea legată de posibilitatea de a consuma o bere uşoară la stadion. Azi acest lucru nu este permis. Dar eu nu văd absolut niciun motiv pentru care nu se poate face acest lucru pentru că se consumă bere şi în club, se consumă şi în staţiunile de pe litoral şi lucrurile sunt în regulă. Nu văd de ce stadioanele beneficiază de o altă regulă. Deci, la fel ca DDB, cred că trebuie să transmitem un mesaj că e nevoie de mai multe modificări pe Legea 4, de o actualizare a prevederilor legale. Legea trebuie adaptată în primul rând la ceea ce îşi doresc suporterii. Poate că unii suporteri sunt mai radicali şi mai emoţionali, dar ei trebuie întrebaţi când faci o lege. Nu poţi să faci o lege de capul tău, iar ea să nu ţină cont de principala parte interesată din regia respectivă. Ăsta e un lucru important pe care trebuie să-l facem", a precizat Ştefan.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…