Fotbal: Lewandowski îi mulţumeşte lui Klopp pentru că a făcut din el un mare atacant

Fotbal: Lewandowski îi mulţumeşte lui Klopp pentru că a făcut din el un mare atacant

Juergen Klopp nu era doar o figură paternă, ci şi un profesor dur, a afirmat miercuri internaţionalul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen), declarat cel mai bun jucător din lume în 2020, despre tehnicianul pe care l-a avut la începutul carierei sale, scrie dpa.

Polonezul s-a aflat sub conducerea lui Klopp între 2010 şi 2014, cât timp a evoluat pentru Borussia Dortmund.

''A fost un profesor dur, unul care este strict cu tine, care pune presiune pe tine şi vrea să dai totul, să dai ce ai mai bun'', a spus Lewandowski.

Klopp l-a descoperit pe Lewandowski la Lech Poznan, în liga poloneză. Patru ani mai târziu, în 2014, tânărul talent polonez devenea deja unul dintre cei mai buni atacanţi europeni când a părăsit zona Ruhr pentru a se alătura lui Bayern Munchen. Anul următor Klopp a plecat la Liverpool.

''Klopp nu era mulţumit să aibă un elev de nota 9, el dorea un elev de nota 10. Nu pentru el, ci pentru tine dorea acest lucru'', a spus polonezul.

''Simplu fapt de a juca pentru Bayern Munchen este o adevărată experienţă de învăţare, deoarece cerinţele sunt atât de mari, iar clubul este atât de profesionist, încât trebuie să te ridici la nivelul cerut'', a arătat Lewandowski.

În 2020, Lewandowski a câştigat cu Bayern campionatul, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Bundesliga şi cel mai bun jucător al anului de către UEFA şi FIFA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Derapajul” lui Năsui nu mai pare întâmplător / ​Lobby puternic împotriva Legii 5G / Companiile chineze, în frunte…