Fotbal: Louis van Gaal se pregăteşte să revină în postul de selecţioner al Olandei (presă)

Fotbal: Louis van Gaal se pregăteşte să revină în postul de selecţioner al Olandei (presă)

Reputatul antrenor Louis van Gaal se pregăteşte să revină în postul de selecţioner al Olandei, purtând deja negocieri în acest sens cu Federaţia de fotbal din Ţările de Jos (KNVB), informează presa batavă.

KNVB caută în prezent un nou selecţioner naţional după plecarea lui Frank de Boer, care a demisionat săptămâna trecută, după eliminarea prematură a echipei la EURO 2020, iar van Gaal este principalul candidat la succesiune acestuia.

"Dacă sunt întrebat, mă voi gândi la asta. Poziţia de selecţioner este foarte importantă pentru dezvoltarea şi inovaţia fotbalului din ţară", a răspuns van Gaal, chestionat pe tema posibile sale reveni la cârma "Portocalei mecanice".

Louis van Gaal a avut două mandate la conducerea tehnică a reprezentativei Olandei, în perioadele 2000-2002 şi 2012-2014. În primul dintre acestea, el nu a reuşit să califice naţionala Oranje la Cupa Mondială din 2002, dar s-a revanşat în cel de-al doilea mandat, când a condus Olanda pe un surprinzător loc trei la Cupa Mondială din 2014, găzduită de Brazilia.

"Mi s-a oferit postul a doua oară şi a fost mai mult decât o onoare. Ar fi incredibil dacă mi s-ar oferi şi a treia oară. În acest caz, va trebui să mă gândesc la asta, chiar dacă sunt pensionar", a mai spus tehnicianul în vârstă de 69 ani, conform site-ului NU.nl.

Selecţionata Olandei s-a oprit în faza optimilor de finală la EURO 2020, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Cehia, pe 27 iunie la Budapesta.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?