Fotbal: Manchester City este interesată de Kane, nu de Messi, spune Guardiola

Fotbal: Manchester City este interesată de Kane, nu de Messi, spune Guardiola

Manchester City este interesată de Harry Kane, atacantul lui Tottenham Hotspur, nu de Lionel Messi, a afirmat vineri Pep Guardiola, antrenorul campioanei Angliei, după ce FC Barcelona a anunţat joi despărţirea de vedeta argentiniană.

"În momentul acesta nu ne gândim la el", a spus Guardiola când a fost întrebat într-o conferinţă dacă este interesat de Messi, fostul său jucător la Barcelorna, informează Reuters.

Guardiola a făcut această declaraţie la o zi după ce City l-a transferat pe mijlocaşul Jack Grealish de la Aston Villa în schimbul sumei de 100 de milioane de lire sterline, record pentru Premier League.

Messi se desparte după două decenii de FC Barcelona din motive financiare .

Guardiola a spus că şi-ar fi dorit, ca fan, ca Messi să-şi încheie cariera la Barcelona, dar clubul trebuie să fie sustenabil. Messi este "jucătorul cel mai extraordinar pe care l-am văzut în viaţa mea", a adăugat tehnicianul.

El a confirmat că City se interesează de Kane, căpitanul naţionalei Angliei, dar a precizat că transferul nu se va putea face fără acordul lui Tottenham.

Kane mai are trei ani de contract cu echipa din nordul Londrei, iar presa a scris că el vrea să se plece după un nou sezon fără trofeu pentru Spurs.

Noul antrenor al lui Tottenham, Nuno Espirito Santo, a spus că atacantul este esenţial pentru planurile clubului în noua stagiune.

În altă ordine de idei, Guardiola a menţionat că mai mulţi fotbalişti ai lui City, printre care extrema portugheză Bernardo Silva, vor să plece, dar sunt sub contract.

City o va întâlni pe Leicester City, deţinătoarea Cupei Angliei, sâmbătă, pe Wembley, în Supercupa Angliei (Community Shield).
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia