Fotbal: Marcel Popescu (CSU Craiova) - Mangia, cel mai titrat antrenor străin care a venit în România

Fotbal: Marcel Popescu (CSU Craiova) - Mangia, cel mai titrat antrenor străin care a venit în România

Managerul general al clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a declarat, luni, că italianul Devis Mangia, noul tehnician al echipei din Bănie, este cel mai titrat antrenor străin care a venit în România.

''Se schimbă formula tehnică, dar obiectivul Universității rămâne același, cât mai sus, echipa să fie cât mai performantă, să continue ascensiunea. Devis Mangia este cel mai titrat antrenor străin care a venit în România prin simplul fapt că în CV-ul lui există Serie A, lucru care nu s-a întâmplat la ceilalți antrenori care au venit prima dată în România, și medalia de argint la Campionatul European Under-21'', a declarat Popescu, într-o conferință de presă prilejuită prezentării noului tehnician.

Popescu a explicat și motivele alegerii lui Mangia: ''A lucrat și în sectorul tineret, dar cel mai mult a cântărit un element extrem de important. Chiar dacă fotbalul italian a fost zguduit de scandaluri, Coverciano are o reputație internațională și este un certificat de calitate formidabil. Faptul că Devis Mangia a acceptat să lucreze la Universitatea este un titlu de mândrie, iar cel mai mult a contat profesionalismul. Am dorit să continuăm parcursul bun într-un sezon destul de delicat, pentru că am jucat numai în deplasare, cu Gigi Mulțescu, și să înălțăm ștacheta. Sosirea lui Devis este asociată și de un staff de înaltă competență profesională''.

Devis Mangia a salutat jurnaliștii prezenți cu un ''bună ziua'' impecabil în limba română și a declarat: ''Mulțumesc managerului general și clubului pentru oportunitate, sunt fericit și mândru să fiu antrenor al echipei Universitatea Craiova. Știam deja istoria clubului și am cunoscut persoanele care fac parte din conducerea clubului și sunt foarte încântat că sunt oameni tineri, iar proiectul clubului m-a convins să vin aici''.

Mangia a oferit detalii despre staff-ul său tehnic: ''Va fi un antrenor secund român, Adrian Iencsi, va fi și un colaborator italian, pe care îl voi alege în zilele următoare, apoi va fi un preparator fizic (fitness coach), Cornel Blejan, va fi și un preparator fizic italian, un antrenor cu portarii, care va fi Cătălin Mulțescu (fiul lui Gigi Mulțescu, n. red.), o persoană care se va ocupa de analiza video, Corneliu Papură, va fi și un staff care se va ocupa de monitorizarea antrenamentelor, de nutriție și de recuperarea fizică''.

''Obiectivul este de a ne consolida în primele poziții ale clasamentului, un obiectiv important este Cupa României, și să încercăm cu toate forțele să intrăm în grupele Europa League'', a subliniat Mangia în privința obiectivelor echipei în noul sezon.

Tehnicianul italian a menționat că se vor efectua transferuri, dar nu a oferit niciun nume, neexcluzând posibilitatea ca la echipă să vină și jucători italieni: ''Cu siguranță vor veni noi jucători, lucrăm la acest lucru, ne gândim la asta, dar în acest moment mă gândesc la jucătorii pe care îi am la dispoziție. Pentru mine nu e importantă naționalitatea jucătorilor, important este ca jucătorii să fie buni. Pot veni și jucători italieni, este o posibilitate''.

''Cunosc bine echipa, pentru că am fost aici, am văzut multe meciuri, chiar dacă nu m-a văzut nimeni, eu le-am văzut pe viu. Am văzut mai ales partide din play-off, ideile clubului sunt clare, știm de unde să luăm jucători, dar preferăm ca în acest moment să păstrez ideile pentru mine'', a mai spus Mangia.

Antrenorul echipei din Bănie a emis și o părere despre nivelul campionatului românesc: ''Am văzut multe meciuri pe viu și multe la televizor și cred că în România campionatul are toate calitățile pentru a crește, cred că sunt mulți jucători tineri și buni''.

''Am un sistem de joc preferat, dar cel mai bun este acela care îți permite să profiți la maximum de calitățile jucătorilor aflați la dispoziție'', a precizat Devis Mangia.

Tot luni este programată reunirea lotului și debutul pregătirilor pentru noul sezon, primul antrenament condus de Mangia urmând să se desfășoare luni de la ora 18,30, la baza sportivă din Lunca Jiului.

Fotbaliștii Universității vor efectua marți dimineața vizita medicală la Policlinica Sportivă din Bănie.

Joi 15 iunie, delegația echipei craiovene va pleca într-un cantonament în Austria, programat până pe 7 iulie. Lotul va fi cazat la ParkHotel Hall din regiunea Tirol.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”