Fotbal: Messi - Ar fi fost o nebunie să nu participăm la Cupa Mondială

Fotbal: Messi - Ar fi fost o nebunie să nu participăm la Cupa Mondială

Lionel Messi, vedeta și căpitanul selecționatei Argentinei, a recunoscut că ar fi fost un adevărat dezastru dacă naționala țării sale, vicecampioana lumii, nu ar fi obținut calificarea la Cupa Mondială de fotbal ediția 2018.

Messi a avut o prestație excepțională marți seara, la Quito, înscriind toate cele trei goluri ale argentinienilor în partida câștigată cu 3-1 în fața reprezentativei Ecuadorului, succes sinonim cu calificarea la turneul final care va avea loc anul viitor în Rusia.

"Ar fi fost o nebunie să nu ne calificăm la Cupa Mondială, nu numai pentru mine, pentru întreaga Argentină. Echipa va crește și va ieși întărită din aceste preliminarii. Lucrurile s-au terminat cu bine, iar acum suntem liniștiți. Ne-am atins obiectivul, iar acesta este lucrul cel mai important", a declarat căpitanul Argentinei la ieșirea de la vestiare.

"Vom încerca să dăm totul la Cupa Mondială. Am dat dovadă de caracter. Știam că suntem într-o situație limită, că totul se poate încheia în această seară", a spus la rândul său Javier Mascherano, coechipierul lui Messi la FC Barcelona.

Selecționerul Argentinei, Jorge Sampaoli, i-a adus un omagiu căpitanului său, după victoria de la Quito, estimând că ar fi fost "ilogic" ca cea mai importantă competiție fotbalistică a planetei să se dispute fără cel mai bun jucător al lumii.

"Messi este cel mai bun jucător din istorie. Sunt emoționat că fac parte dintr-un grup alături de el", a declarat Sampaoli în cursul unei conferințe de presă, la finalul ultimei etape a preliminariilor zonei America de Sud.

"Le-am spus celorlalți jucători: Messi nu are nevoie de o Cupă Mondială, ci fotbalul îi datorează un Mondial lui Messi. Noi am putut ajuta ca cel mai bun fotbalist al lumii să participe la Cupa Mondială", a adăugat selecționerul argentinian.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu