Fotbal: Mircea Lucescu - Am jucat mult prea prudent cu Islanda, nu am ştiut să îl blocăm pe Sigurdsson

Fotbal: Mircea Lucescu - Am jucat mult prea prudent cu Islanda, nu am ştiut să îl blocăm pe Sigurdsson

Antrenorul formaţiei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a declarat, vineri, pe Aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa, înaintea plecării spre Ucraina, că echipa naţională a României a jucat mult prea prudent în barajul cu Islanda, pierdut cu 1-2, el precizând că prima reprezentativă nu a ştiut să îl blocheze pe Gylfi Sigurdsson, autorul celor două goluri ale gazdelor.

Întrebat ce părere are despre faptul că România nu a tras niciun şut pe poartă în meciul cu Islanda (cu excepţia penalty-ului, n. red.), deşi în joc era calificarea la EURO 2020, Lucescu a răspuns: "Da, a fost.... e greu, asta e la nivelul ăsta. Nu au îndrăznit mai mult în prima repriză. E foarte greu când joci un singur meci de calificare. Pentru că oricare echipă greşeşte este greu, pentru că greşeala este una capitală. Eu cred că am jucat mult prea prudent, am fost mult prea atenţi la a menţine un rezultat o perioadă mai lungă. După care au venit golurile şi din momentul ăla a fost foarte greu, pentru că ei s-au organizat perfect. Mai ales că au jucat acasă. Dacă jucam la noi poate lucrurile erau altfel. Acum urmează meciul cu Norvegia peste două zile. Şi asta e bine, pentru că se trece de la un meci la altul şi mai uităm din amărăciunea acestei înfrângeri".

"Ştiam că echipa Islandei este una foarte bine organizată şi foarte disciplinată tactic. Este şi motivul pentru care antrenorul lor a făcut apel la foştii jucători, care au jucat 10 ani împreună, poate şi mai mult. Şi eu m-am izbit de aceeaşi organizare de joc pe care au arătat-o ei aseară. Erau greu de pătruns... Sigur, meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate pentru că nu mi s-au părut ei net superiori echipei noastre. Însă noi nu am ştiut să îl blocăm pe Sigurdsson (n.r. - Gylfi Sigurdsson, autorul celor două goluri ale Islandei)... În rest, nu cred că se aştepta cineva să fie un meci uşor acolo", a afirmat Lucescu.

Tehnicianul a precizat că în opinia sa şansele României de a trece de Islanda erau de doar 20%.

"Noi am ratat calificarea şi rămâne Liga Naţiunilor, unde am pornit foarte bine. Să reuşească să treacă peste momentul ăsta şi să se ducă mai departe. Pentru că Liga Naţiunilor îţi dă posibilitatea să ajungi într-un turneu final mai direct. În rest e greu... în Islanda s-a jucat în condiţii foarte grele. Şi terenul a fost unul dificil, alunecos, denivelat. Vă spun sincer, înainte de meci şansele erau 20% pentru noi şi 80% pentru islandezi. Cam astea erau şansele", a mai afirmat Mircea Lucescu.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 , după ce a fost învinsă de selecţionata Islandei cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara în semifinalele barajului pentru EURO 2020, pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik.

România a ratat astfel un nou turneu final, unul dintre cele mai importante, având în vedere că la Bucureşti, pe Arena Naţională, vor avea loc trei meciuri din grupele Campionatului European şi unul din optimi.

Islanda continuă lupta pentru calificare şi va juca în finala play-off-ului cu Ungaria, la Budapesta, pe 12 noiembrie.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...