Fotbal: Mircea Lucescu, nemulţumit de jocul echipei Dinamo Kiev în meciul cu Barcelona şi de arbitraj

Fotbal: Mircea Lucescu, nemulţumit de jocul echipei Dinamo Kiev în meciul cu Barcelona şi de arbitraj

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Kiev, românul Mircea Lucescu, s-a arătat nemulţumit de jocul făcut de vicecampioana Ucrainei în meciul cu FC Barcelona, pierdut cu 0-4, marţi seara, în Liga Campionilor, dar şi de arbitraj.

''Sunt nemulţumit de faptul că într-o dispută cu o echipă cu jucători foarte buni, pentru că am făcut o socoteală, la un moment dat pe teren erau, din transfermarkt, jucători de aproape 490 de milioane de euro - chiar dacă sunt tineri, sunt jucători cumpăraţi cu 40-50 de milioane, 20 de milioane, şi se vede, nu-i vorba doar de bani -, se vede diferenţa de clasă şi de joc, de tehnică... Pentru noi a fost o lecţie importantă. Nu ne-am gândit niciun moment că am putea să trecem de Barcelona şi de Juventus, pentru noi important ar fi să ne calificăm în primăvara europeană, în Europa League, e un lucru foarte important, cum e la fel de important să continuăm să jucăm bine în campionat'', a declarat Lucescu la conferinţa de presă de după meci.

''Nu avem niciun fel de pretenţie, s-ar fi putut schimba ceva în prima repriză dacă marcam, şi am avut situaţii foarte bune, sau dacă penalty-ul acela ar fi fost acordat şi atunci se echilibra situaţia - mi se pare că era la 1-0 - şi poate lucrurile ar fi fost altfel'', a mai spus tehnicianul.

Lucescu (75 ani) a apreciat jocul făcut de echipa sa în prima repriză: ''A fost un joc format din două părţi. În prima repriză, foarte bine jucată de băieţii mei, au închis absolut toate culoarele unei echipe de jucători extrem de talentaţi, extrem de rapizi, cu o tehnică superioară nouă, dar care nu au ajuns să îşi creeze nicio situaţie de gol, a fost doar un şut de la distanţă uşor prins de portar. În acelaşi timp noi am avut două situaţii clare de tot la 6 metri, ne-am împiedicat unii pe alţii la finalizare, care ar fi putut să schimbe complet soarta partidei. Am avut răbdare în ceea ce priveşte organizarea apărării şi am ieşit foarte bine pe contraatac. Din păcate, ultima pasă sau ultima posibilitate de a marca nu au fost dintre cele mai bune''.

''Repriza a doua a fost cu totul altceva, deşi am început foarte bine. A fost de ajuns să pierdem o minge uşor în faţa careului de 16 metri, au scos-o lateral, primul şut pe care l-au dat pe spaţiul porţii a fost şi gol, pe colţul lung. Am fi putut schimba soarta partidei dacă ni se acorda penalty-ul, a fost sută la sută penalty, am văzut şi la televizor acum şi l-am fi meritat, la faultul făcut asupra lui Verbic. Am mai avut încă vreo două-trei contraatacuri foarte bune şi din nou ultima pasă ne-a lipsit, spre deosebire de ei, cu o calitate tehnică net superioară, care din orice acţiune de atac puteau să creeze pericol. Pe urmă a venit şi al doilea gol, din corner, şi din momentul acela echipa noastră a lăsat mâinile în jos, nu a mai respectat ce trebuia să facă, era şi 2-0 (pentru Barcelona), am încercat să ieşim la atac, de spaţiile create au profitat ei şi au mărit rezultatul la 4-0'', a mai comentat Mircea Lucescu.

Cel mai vârstnic antrenor din Liga Campionilor se aşteaptă la un progres din partea echipei sale în perioada următoare, după ce vor reveni mai mulţi jucători care au fost infectaţi cu COVID-19: ''Am venit şi după meciul cu Inguleţ cu aceeaşi echipă, pentru că ceilalţi au ieşit din COVID, dar au ieşit doar cu două antrenamente. Sperăm ca săptămâna aceasta să revină toţi jucătorii şi atunci lucrurile se vor schimba. Vor reveni şi Popov, şi Andrievski, şi Liedniev, şi Supriaga...''

Dinamo Kiev a fost surclasată de FC Barcelona cu scorul de 4-0, marţi seara, la Kiev, în etapa a patra a grupelor Ligii Campionilor la fotbal.

Barcelona, fără o serie de jucători importanţi, printre care Messi, Pique şi Frenkie de Jong, s-a impus prin golurile marcate de Sergino Dest (52), Martin Braithwaite (57, 70 - penalty) şi Antoine Griezmann (90+2).

La Dinamo, mijlocaşul român Tudor Băluţă a fost introdus pe gazon în min. 83. În tur, Dinamo cedase doar cu 1-2 pe Camp Nou.
AGERPRES (V, AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”