Fotbal: Mirel Rădoi - Am pierdut 2 puncte pe care le meritam, însă nu trebuie să invocăm la infinit ghinionul

Fotbal: Mirel Rădoi - Am pierdut 2 puncte pe care le meritam, însă nu trebuie să invocăm la infinit ghinionul

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută după debutul său la conducerea primei reprezentative a României, că în meciul cu Irlanda de Nord din Liga Naţiunilor, încheiat la egalitate (1-1), echipa sa a pierdut 2 puncte pe care le merita, însă a subliniat că nu trebuie invocat ghinionul.

"Nu cred că putem vorbi despre un rezultat echitabil. Debutul nu a fost foarte greu, doar emoţionant. Din păcate am pierdut 2 puncte pe care eu cred că le meritam. Însă nu cred că trebuie să invocăm la infinit acest ghinion. Ne-am relaxat după ce am deschis scorul, probabil că ăsta e motivul principal... am jucat şi în superioritate numerică, toate lucrurile erau de partea noastră şi am crezut că adversarul nu mai poate marca. Un lucru pozitiv este cel legat de determinare, va trebui ca începând de mâine să încercăm să îi recuperăm pe jucători din punct de vedere mental", a spus Rădoi.

"Acest sistem de azi nu va fi folosit neapărat şi la următoarele partide, l-am gândit ca şi plan de joc pentru meciul cu Irlanda de Nord. Am încercat prin acel romb de jucători de la mijlocul terenului să creăm superioritate după care să dăm amplitudine cu fundaşii laterali. A ieşit destul de bine în prima repriză, însă în a doua, chiar dacă era normal să cedăm fizic, nu mă aşteptam să pierdem atât de multe mingi uşoare", a adăugat el.

Selecţionerul a precizat că România poate câştiga următoarea partidă din Liga Naţiunilor, programată la 7 septembrie, în deplasare, cu Austria.

"Cum am putut uşor să pierdem 2 puncte cu Irlanda de Nord, aşa cred că le putem recupera în Austria. Nu am ce să le reproşez din punct de vedere tactic jucătorilor, a fost o fază fixă la gol, e vorba despre o neatenţie", a menţionat Mirel Rădoi.

Acesta a precizat că e posibil ca la golul marcat de adversari e posibil Ionuţ Nedelcearu să fi avut o ezitare.

"Putem spune că antrenorul Irlandei de Nord a fost mai inspirat la schimbări, însă şi la noi unele înlocuiri au intervenit din anumite motive, Cicâldău nu mai putea să continue, Ianis Hagi risca să fie eliminat, la fel şi Sergiu Hanca nu a mai putut continua... deci schimbările nu au fost gândite dinainte. De pe margine am văzut şi eu că e posibil ca Nedelcearu să fi ezitat la acea fază fixă (n.r. - de la golul egalizator al Irlandei de Nord), dar până nu văd reluarea nu am cum să judec. Nu mă deranjează că am ratat mult, chiar mă bucur că am ajuns în situaţiile acelea. E clar că nu se va întâmpla la infinit să avem ocazii şi să nu marcăm. S-a întâmplat azi... Din păcate eu, pe bancă, am prevestit după acele ocazii ratate că s-ar putea să primim gol", a dezvăluit tehnicianul.

"În mare nu am ce să le reproşez jucătorilor, au avut determinare, au avut o posesie destul de bună... E clar că de multe ori am fost şi neinspiraţi la finalizare, dar era greu să aducem numai lucruri pozitive de la primul meci. Avem un punct după un meci şi indiferent de rezultatul din Austria nu înseamnă că nu mai avem nicio şansă la câştigarea grupei sau la ocuparea locului 2", a mai afirmat el.

Mirel Rădoi susţine că în niciun caz nu poate discuta acum despre starea slabă a gazonului de pe Arena Naţională având în vedere că echipa sa a condus cu 1-0 şi a avut şi superioritate numerică.

"În momentul de faţă nu mai putem vorbi despre starea proastă a terenului. Asta pentru că am avut 1-0 şi un om în plus, iar acum ar însemna să ne găsim o scuză. Azi nu am putut face mai mult, este greşeala noastră, ne-o asumăm. Şi vorbesc aici de noi, cei din staff-ul tehnic, pentru că nu am reuşit să îi capacităm. Jucătorii nu au niciun fel de responsabilitate din punct de vedere al rezultatului, ci doar al jocului. Responsabilitatea rezultatului este doar a staff-ului. Acum trebuie să vedem şi lucrurile pozitive din seara asta. Ne-am creat ocazii şi cred că o parte din lucrurile pe care le-am lucrat au ieşit foarte bine. Păcat că nu am reuşit să luăm toate punctele", a precizat Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României a terminat la egalitate cu reprezentativa Irlandei de Nord, 1-1 (1-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, la debutul lui Mirel Rădoi ca selecţioner.
AGERPRES (V-editor: Marius Ţone, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…