Fotbal: Mourinho a ajuns la un acord cu Procuratura spaniolă pentru a evita o pedeapsă cu închisoarea (El Mundo)

Portughezul Jose Mourinho, fostul antrenor al echipei de fotbal Real Madrid, a ajuns la un acord cu Procuratura spaniolă, pentru a pune capăt procedurii judiciare deschise împotriva sa şi a evita o pedeapsă cu închisoarea, scrie cotidianul El Mundo în ediţia sa de marţi.

Publicaţia iberică precizează că actualul manager al lui Manchester United a recunoscut că a comis delicte împotriva Trezoreriei publice, în cursul etapei sale de la Real Madrid, legate de impozitarea drepturilor sale de imagine, urmând să achite o amendă de 800.000 de euro. În acest fel, se va comuta o pedeapsă cu închisoarea, care a fost stabilită la 12 luni.

Conform unor surse apropiate de fiscul spaniol şi citate de El Mundo, acordul a fost încheiat şi urmează doar să fie oficializat în cursul următoarelor săptămâni.

Antrenorul portughez a mai avut probleme şi în trecut cu fiscul spaniol, căruia i-a achitat 4,4 milioane de euro în iulie 2015, pentru delicte comise în exerciţiile fiscale 2011 şi 2012.

Cazul său a fost redeschis în urma anchetei Football Leaks, care a dezvăluit că Mourinho a cedat drepturile sale de imagine unei societăţii cu sediul în Insulele Virgine Britanice, pentru a evita plata impozitelor.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…