Fotbal: Mutu, la prezentarea oficială la FC U Craiova 1948 - Va fi un drum greu, plin de transpiraţie, dar voi da 100%

Fotbal: Mutu, la prezentarea oficială la FC U Craiova 1948 - Va fi un drum greu, plin de transpiraţie, dar voi da 100%

Tehnicianul Adrian Mutu a declarat, miercuri, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de antrenor principal al nou-promovatei FC U Craiova 1948, că este conştient că va urma un drum greu, "plin de transpiraţie", dar a subliniat că va da 100% pentru a realiza performanţe cu noua sa echipă.

"Sunt bucuros de alegerea pe care am făcut-o. Mai ales că ne unesc mai multe lucruri precum ambiţia şi setea de performanţă. Chiar dacă trebuie să fim realişti şi să ne gândim că avem de parcurs un drum dificil, plin de obstacole. Şi numai prin muncă, seriozitate şi disciplină vom putea să ne îndeplinim obiectivele. Să nu vă gândiţi că într-un an o să câştigăm campionatul. Pentru a face un lucru care să dureze în timp trebuie să construim cu calm şi cu paşi inteligenţi. Va fi un drum greu, plin de transpiraţie, dar voi da 100%", a afirmat el.

Mutu a precizat că FC U Craiova 1948 nu are un obiectiv anume în următoarea ediţie a Ligii I.

"Eu nu mi-am impus niciodată limite, de aceea trebuie să luăm meci cu meci şi la sfârşit să vedem unde le clasăm. Nu avem un obiectiv anume, pentru că nu vreau să ne impunem limite. Dacă ne impunem limite, atunci am găsi şi scuze şi lucrul acesta nu trebuie să se întâmple aici. Normal că atunci când semnezi ai şi nişte obiective, dar acestea sunt pe foaie, ca să spun aşa. Eu sunt un om ambiţios şi nu am venit aici doar să fac act de prezenţă. Sperăm ca împreună să formăm o familie şi să ducem echipa acolo unde îi e locul. Va veni vremea când Universitatea Craiova va fi în play-off şi se va lupta pentru titlu. Dar aceste lucruri se construiesc în timp", a spus tehnicianul.

"E o echipă nou-promovată, eu sunt un antrenor tânăr. Împreună vrem să creştem şi să facem Craiova mândră de noi. Sunt conştient că trebuie să construiesc o echipă de la zero. Sper să o fac cât mai repede. Antrenorul Mutu, faţă de acum trei ani când a început, cred că a făcut paşi de gigant înainte. Dar îmi place să studiez în fiecare zi şi sunt conştient că sunt multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţesc. Craiova o să fie şi ofensivă şi defensivă. Trebuie să existe un echilibru. Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători pentru a-i aduce, sperăm să facem acest lucru cât mai repede, iar pe 12 iunie, când e reunirea, să dăm drumul la treabă convinşi de forţa noastră şi de ce putem realiza. Pentru a avea performanţă este nevoie de o echipă pe măsură. Chiar vreau să le transmit şi suporterilor, care mi-au făcut o primire foarte frumoasă, să rămânem toţi cu picioarele pe pământ. Pentru că pentru a face ceva cu această echipă trebuie să rămânem modeşti. Eu ştiu că e entuziasm după promovare, dar acum suntem într-o altă ligă'', a adăugat antrenorul.

Mutu a explicat că nu a avut ofertă de la campioana CFR Cluj. "E un vis pentru tata că antrenez Universitatea Craiova, ceea ce nu credeam. Nu am avut o ofertă de la CFR Cluj. Ca să spun aşa, am avut o ofertă mai clară de la Universitatea Cluj decât de la CFR", a precizat el.

Tehnicianul speră ca derby-ul cu CS Universitatea Craiova să fie dominat de fair play. "O să fie un derby frumos, aşa cum se întâmplă în mai multe oraşe. Nu numai la noi, ci şi afară. Abia aştept acel meci. Sper să ne prezentăm aşa cum trebuie şi să-i mulţumim pe suporterii noştri. În acelaşi timp, sper ca în oraş să fie o atmosferă de fair play şi să nu avem parte de incidente care nu îşi au locul. În rest, cred că va fi un derby aşteptat de toţi iubitorii fotbalului. E un derby nou şi sper să se ridice la nivelul derby-ului dintre FCSB şi Dinamo", a declarat el.

Întrebat care este adevărata Universitarea Craiova, Adrian Mutu a răspuns: "Dacă sunt aici, Universitatea Craiova este Craiova unde sunt antrenor. Nu vreau să fiu linguşitor faţă de nimeni. Dar ambiţia care s-a creat între cele două Craiove sper să fie benefică fotbalului românesc şi Craiovei. Să nu se transforme în altceva. Dar nu trebuie să mă implic eu în această dispută pentru că sunt un antrenor profesionist".

Fostul selecţioner al echipei naţionale de tineret a României, Adrian Mutu, a semnat la 29 mai, un contract valabil doi ani cu FC U Craiova 1948, grupare nou-promovată în Liga I.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește