Fotbal: Neymar, anchetat de fiscul spaniol

Fotbal: Neymar, anchetat de fiscul spaniol

Fotbalistul brazilian Neymar este anchetat de fiscul spaniol în legătură cu bonusul pentru prelungirea contractului cu FC Barcelona şi cu răsunătorul său transfer la PSG în 2017, a afirmat luni ziarul El Mundo.

Contactat de AFP, fiscul spaniol a refuzat să facă orice comentariu.

Potrivit El Mundo, fiscul încearcă să afle dacă Neymar a plătit în Spania impozitele pentru bonusurile de prelungire cu Barca şi veniturile legate de transferul său la PSG.

Rezident fiscal în Spania în 2017, anul plecării sale la PSG pentru o indemnizaţie de transfer record de 222 milioane de euro, Neymar era obligat să-şi declare veniturile, atât cele obţinute în Spania, cât şi cele obţinute în Franţa.

Virarea de către Barca a unui bonus pentru prelungirea contractului este deja în centrul unei bătălii judiciare între brazilian şi clubul catalan. O audiere este prevăzută pe 21 martie în faţa tribunalului pentru litigii de muncă din Barcelona.

Potrivit El Mundo, fiscul a cerut tribunalului toate informaţiile despre aceste tranzacţii. Tribunalul nu a făcut niciun comentariu.

Barca şi Neymar au negociat prime atunci când atacantul a semnat un nou contract cu gruparea catalană în vara lui 2016.

După plecarea lui "Ney" la PSG în august 2017, clubul catalan a refuzat să-i vireze jucătorului prima de 26 de milioane de euro promisă în 2016.

Clubul a depus plângere împotriva jucătorului pentru nerespectarea contractului, cerându-i să restituie prima deja virată, dar şi despăgubiri de 8,5 milioane de euro.

La rândul său, Neymar a depus plângere la FIFA împotriva fostului său club, cerând plata acestei prime.

Numeroase personalităţi ale fotbalului au avut probleme cu fiscul spaniol în ultimii ani.

În ianuarie, Cristiano Ronaldo a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Potrivit unei surse judiciare, între sancţiuni şi achitarea prejudiciului, afacerea l-a costat 18,8 milioane de euro pe fostul atacant al lui Real Madrid, acum la Juventus.

Marea vedetă a Barcelonei, Lionel Messi, a fost condamnată în 2016 la plata unei amenzi de 2 milioane de euro şi la o pedeapsă de 21 de luni de închisoare, comutată într-o amendă suplimentară de 252.000 euro.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...