Fotbal: Nicolae Dică, prezentat oficial la conducerea tehnică a echipei FCSB

Fotbal: Nicolae Dică, prezentat oficial la conducerea tehnică a echipei FCSB

Fostul fotbalist Nicolae Dică a fost prezentat oficial la conducerea tehnică a echipei FCSB în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri, contractul său cu gruparea roș-albastră fiind valabil până la sfârșitul sezonului 2017-2018.

Dică va avea întreaga responsabilitate tehnică, însă va ocupa funcția de antrenor secund deoarece nu deține încă licența Pro. Postul de antrenor principal al echipei FCSB îi va reveni în aceste condiții lui Viorel Tănase, cel care a fost coleg de echipă cu Nicolae Dică în sezonul 2003-2004 la FC Argeș Pitești.

Directorul sportiv al grupării FCSB, Mihai Stoica, a declarat în conferința de presă că Nicolae Dică și Viorel Tănase au o motivație extraordinară pentru a realiza performanță.

"9 iunie 2017 este o zi foarte importantă pentru Steaua. Mă bucur că mă aflu între doi antrenori, doi foști fotbaliști, care mi-au marcat în mod pozitiv cariera. Sunt doi băieți care vin cu o motivație extraordinară. O să avem oarecum o conducere bicefală. Viorel Tănase a ajuns la Steaua acum în primul rând pentru că Nicolae Dică nu deține încă licența Pro, dar și pentru că va putea să îl ajute foarte mult. Gândirea lui Nicolae Dică va fi însă cea mai importantă. Eu sunt convins că vom avea succes în această formulă. Este adevărat că i-am făcut două propuneri lui Gigi Becali, iar Gigi Becali este cel care a decis ca noi să mergem pe mâna lui Dică", a spus Stoica.

Tehnicianul Nicolae Dică a precizat că și-a dorit de mult timp să ajungă la conducerea formației FCSB, dar nu credea că acest lucru se va întâmpla atât de repede. "E o onoare pentru mine să antrenez această echipă, mi-am dorit din tot sufletul să se întâmple acest lucru. Și chiar nu credeam că se va întâmpla așa de repede, dar am reușit cu ajutorul lui Dumnezeu, cu munca pe care am realizat-o de când am renunțat la cariera de jucător. Mă bucur că am ajuns la această echipă. Voi munci cât voi putea pentru a-mi îndeplini obiectivele, voi munci cu dragoste pentru că iubesc această echipă. Am petrecut ani extraordinari la Steaua ca jucător. Acum, ca antrenor, cât voi fi eu aici, vă promit că jucătorii vor da totul pe teren și vor avea o atitudine în care nimeni nu va putea să le reproșeze nimic. Am un contract semnat pe un an de zile, iar obiectivul este câștigarea campionatului", a afirmat Dică.

La rândul său, antrenorul principal Viorel Tănase s-a arătat bucuros că a ajuns în conducerea tehnică a celei mai titrate echipe din România. "Sunt onorat și în același timp fericit că am ajuns la cel mai titrat club din România, mulțumesc tuturor pentru că m-au cooptat în staff. Sunt conștient că am venit la un club important, la un club cu obiective mari și sper ca împreună să avem rezultate", a precizat Tănase.

În vârstă de 37 de ani, Nicolae Dică îi succede la conducerea formației FCSB antrenorului Laurențiu Reghecampf, cel care și-a reziliat de comun acord contractul cu gruparea roș-albastră la finalul ediției 2016-2017 a Ligii I.

Lotul formației FCSB va pleca vineri seară spre Slovacia, acolo unde va efectua primul turneu de pregătire, între 9 și 22 iunie. Al doilea stagiu de pregătire este programat în perioada 25 iunie — 8 iulie, la Apeldoorn, Olanda.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale