Fotbal: Oraşul Montreal şi-a anunţat retragerea din cursa pentru găduirea meciurilor de la CM 2026

Fotbal: Oraşul Montreal şi-a anunţat retragerea din cursa pentru găduirea meciurilor de la CM 2026

Oraşul Montreal a anunţat marţi că a renunţat la candidatura pentru găzduirea meciurilor din cadrul Cupei Mondiale de fotbal din 2026, organizată de Canada, Mexic şi Statele Unite, după retragerea sprijinului financiar al guvernului din Quebec, informează AFP.

"Din păcate, absenţa finanţării generată de retragerea susţinerii guvernului din Quebec împiedică Montrealul să continue etapele de selecţie ca oraş gazdă pentru Cupa Mondială FIFA 2026", a explicat metropola canadiană, precizând că este vorba de "retragerea unui partener financiar major".

"Urăm mult succes oraşelor Toronto şi Edmonton în candidaturile lor", se precizează într-un comunicat.

Pe site -ul său, FIFA a precizat că a fost informată în legătură cu această decizie şi "mulţumeşte Montrealului pentru participarea sa şi tuturor actorilor locali implicaţi pentru eforturile lor".

Cupa Mondială din 2026 va fi prima ediţie a competiţiei la care vor participa 48 de selecţionate naţionale.

FIFA a subliniat că intenţionează să viziteze oraşele candidate în perioada septembrie - noiembrie 2021, în scopul finalizării selecţiei în primul trimestru din 2022.

Candidatura comună nord-americană prevede 60 de meciuri în SUA, în timp ce Canada şi Mexic urmează să organizeze câte 10 meciuri fiecare.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…