Fotbal: PSG îl va premia cu 3 milioane euro pe Neymar dacă va câștiga Balonul de Aur

Fotbal: PSG îl va premia cu 3 milioane euro pe Neymar dacă va câștiga Balonul de Aur

Atacantul brazilian Neymar va încasa o primă substanțială din partea clubului Paris Saint-Germain în cazul în care va câștiga Balonul de Aur, acordat anual celui mai bun fotbalist al planetei, informează presa franceză.

Conform ziarului Le Parisien, care citează surse din anturajul jucătorului, în contractul lui Neymar cu PSG figurează o clauză conform căreia starul brazilian va fi recompensat cu 3 milioane euro în cazul în care va cuceri prestigiosul trofeu, atribuit de revista France Football.

Oficialii lui PSG au considerat, în momentul în care au acceptat includerea acestui bonus în contractul lui Neymar, că un astfel de trofeu câștigat de brazilian ar avea efecte benefice inclusiv asupra imaginii clubului parizian, care devine tot mai puternică la nivel mondial, a explicat unul dintre specialiștii chestionați de cotidianul parizian.

Neymar se numără printre cei 30 de jucători nominalizați de France Football pentru ediția din acest an a Balonului de Aur, alături de portughezul Cristiano Ronaldo și argentinianul Lionel Messi, considerați principalii favoriți la câștigarea acestui trofeu.

Paris Saint-Germain a stabilit în această vară un nou record în lumea fotbalului, după ce a plătit 222 milioane euro pentru a-și asigura serviciile lui Neymar, suma reprezentând contravaloarea clauzei de reziliere a contractului internaționalului brazilian cu fostul său club, FC Barcelona.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia