Fotbal: Real Madrid, calificată în semifinalele Ligii Campionilor, deşi a pierdut cu Chelsea (2-3)

Fotbal: Real Madrid, calificată în semifinalele Ligii Campionilor, deşi a pierdut cu Chelsea (2-3)

Real Madrid s-a calificat cu emoţii în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a pierdut în faţa deţinătoarei trofeului, Chelsea, cu scorul de 2-3 (0-1, 1-3), după prelungiri, marţi seara, în manşa secundă a sferturilor de finală.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti, victorioasă la Londra cu 3-1, a revenit pe ''Bernabeu'' de la 0-3, la capătul unui meci cu suişuri şi coborâşuri. Rodrygo (80) şi Benzema (96) au înscris pentru liderul din Spania, după ce echipa pregătită de Thomas Tuchel înscrisese prin Mason Mount (15), Antonio Ruediger (51) şi Timo Werner (75).

Real Madrid va juca a 15-a sa semifinală în Champions League, contra învingătoarei dintre Atletico Madrid şi Manchester City (0-1 în tur).

Foto: (c) JUANJO MARTIN/EPA


Chelsea este prima echipă engleză care reuşeşte să înscrie trei goluri pe ''Bernabeu'' de la Manchester United în semifinala CCE din 1968, încheiată cu 3-3.

Chelsea a fost echipa care a dat tonul la Madrid iar după un sfert de oră de joc a reuşit să deschidă scorul prin Mount (15), lansat excelent de Werner pe centru. Mount nu mai marcare în Champions League din semifinala cu Real Madrid din 2021.

Real a avut o şansă bună de egalare, dar voleul lui Benzema (23) din marginea careului s-a dus peste poartă din capul lui Thiago Silva.

Londonezii au reuşit să se desprindă pe tabelă imediat după pauză, când Ruediger a înscris superb cu capul în urma unui corner (51) acordat eronat.

Madrilenii, care au făcut în general un joc de conservare, au fost nevoiţi să iasă la joc, iar Edouard Mendy a respins şutul lui Kroos din lovitură liberă (56), iar Fede Valverde a tras tare, dar puţin peste transversală (62).

Chelsea a înscris şi golul al treilea, prin Marcos Alonso (62), dar reuşita spaniolului a fost anulată pentru henţ.

Real a trecut pe lângă gol în min. 66, când Benzema a ţintit transversala cu o lovitură de cap la centrarea lui Ferland Mendy.

Foto: (c) Sergio Perez/EPA


Campioana en titre a marcat golul al treilea în min. 75, când Werner a croşetat întreaga apărare madrilenă şi l-a învins pe Courtois. Chelsea putea închide conturile (78), dar Courtois a salvat-o pe Real la mingea expediată de Havertz (78).

O pasă de geniu a lui Modric l-a găsit pe noul-intrat Rodrygo (80) şi aceasta a readus-o pe Real Madrid în meci. Edouard Mendy s-a remarcat la şutul lui Modric de la distanţă (82) şi meciul s-a îndreptat spre prelungiri.

Real, cu un plus de dorinţă şi vivacitate, a avut minute de presiune şi a reuşit să marcheze şi al doilea gol, prin senzaţionalul Benzema (96), care a punctat cu capul, din centrarea lui Vinicius, profitând şi de faptul că Ruediger a alunecat.

Chelsea a căutat până la final golul care să o ducă la loviturile de departajare, dar Courtois a fost la post la şutul lui Ziyech (114) la colţul scurt, iar Havertz (117) şi Jorginho (119) au fost imprecişi din poziţii excelente.

Potrivit AFP, Real Madrid a aliniat cel mai vârstnic ''unsprezece'' din istoria sa în Liga Campionilor (29 de ani şi 293 zile).

Pe stadionul Santiago Bernabeu au evoluat echipele:
Real Madrid: Thibaut Courtois - Daniel Carvajal, Nacho Fernandez (Lucas Vazquez, 88), David Alaba, Ferland Mendy (Marcelo, 78) - Luka Modric, Casemiro (Rodrygo, 78), Toni Kroos (Eduardo Camavinga, 73) - Federico Valverde, Karim Benzema, Vinicius Junior (Dani Ceballos, 115). Antrenor: Carlo Ancelotti.
Chelsea: Edouard Mendy - Reece James, Thiago Silva, Antonio Ruediger, Marcos Alonso - Ngolo Kante (Hakim Ziyech, 100), Ruben Loftus-Cheek (Saul Niguez, 106), Mateo Kovacic (Jorginho, 106) - Mason Mount, Timo Werner (Christian Pulisic, 83), Kai Havertz. Antrenor: Thomas Tuchel.

Arbitru: Szymon Marciniak; arbitri asistenţi: Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (toţi din Polonia); al patrulea oficial; Srdjan Jovanovic (Serbia)
Arbitru video: Tomasz Kwiatkowski; arbitru asistent: Bartosz Frankowski (ambii din Polonia)
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...