Fotbal: Real Madrid, cel mai valoros club din lume pentru al patrulea an consecutiv (Forbes)

Fotbal: Real Madrid, cel mai valoros club din lume pentru al patrulea an consecutiv (Forbes)

Real Madrid se menține pentru al patrulea an consecutiv pe primul loc în lista celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, conform unui raport dat publicității de revista financiară Forbes, relatează Reuters.

Valoarea clubului Real Madrid a crescut cu 12%, până la 3,6 miliarde dolari, gruparea spaniolă devenind a doua cea mai valoroasă din lumea sportului după Dallas Cowboy din liga profesionistă de fotbal american (4 miliarde dolari).

Barcelona ocupă locul 2 în clasamentul celor mai valoroase cluburi de fotbal cu 3,3 miliarde dolari (+12% față de anul trecut), în timp ce locul 3 este deținut de Manchester United (3,3 miliarde dolari). Top 10 este completat de Bayern Munchen (2,7) și Arsenal Londra (2), Manchester City (1,9), Chelsea Londra (1,6), Liverpool (1,5), Juventus (1,29), Tottenham (1,0).

Conform Forbes, cele mai bogate 20 de cluburi de fotbal din lume au o valoare medie de 1,44 miliarde dolari, cu 24% mai mare decât anul trecut, creștere alimentată în special de noile contracte profitabile pentru drepturile de televizare.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?