Fotbal: Ronaldinho a ajuns la Rio după ce a fost repus în libertate în Paraguay

Fotbal: Ronaldinho a ajuns la Rio după ce a fost repus în libertate în Paraguay

Fostul mare fotbalist brazilian Ronaldinho, deţinut în Paraguay de circa cinci luni, pentru folosirea unui paşaport fals, şi repus în libertate luni, a ajuns marţi la Rio de Janeiro la bordul unui avion privat de la Asuncion, informează AFP.

Aparatul, un Cessna C750 cu o capacitate de opt pasageri, în afara celor doi piloţi uruguayeni, a aterizat pe aeroportul internaţional din Rio în cursul după-amiezii, după aproximativ trei ore de zbor.

La Asuncion, în capitala Paraguayului, la ieşirea din hiotelul unde se afla reţinut fostul campion mondial, zeci de fani s-au adunat în jurul maşinii sale de lux, strigând "Ronaldinho, noi te iubim" şi "Ronaldinho nu pleca".

Automobilul s-a îndreptat apoi spre aeroportul internaţional "Silvio Pettirossi" din Asuncion.


Foto: (c) Nathalia Aguilar / EPA


Ronaldinho a fost repus în libertate după ce a achitat o amendă de 90.000 de dolari.

"Ronaldo de Assis Moreira este liber să plece oriunde doreşte, dar el va trebui să comunice dacă îşi va schimba adresa permanentă pentru o perioadă de un an", a declarat magistratul care s-a ocupat de cazul său în cursul unei audieri ce a avut loc la Asuncion pentru a stabili soarta fostului jucător.

Fostul jucător al echipelor FC Barcelona şi Paris Saint-Germain a afirmat că "acceptă" propunerea instanţei de "suspendare condiţionată a procedurii", întrucât sancţiunea avută în vedere nu depăşeşte doi ani.

Ministerul Public a cerut, totodată, ca Ronaldinho să achite o amendă de 90.000 dolari pentru "daune" aduse societăţii.


Foto: (c) Nathalia Aguilar / EPA


Magistratul Gustavo Amarilla a acordat, de asemenea, libertatea fratelui fostului jucător carioca, Roberto de Assis Moreira, care se afla şi el în detenţie. Dar acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 110.000 dolari, fiind obligat totodată să se prezinte la fiecare patru luni în faţa unui judecător brazilian timp de doi ani.

Justiţia paraguayană a apreciat că acesta a avut cunoştinţă despre fraudă.

Ronaldinho şi Roberto de Assis Moreira au fost arestaţi pe 6 martie, pentru utilizarea de paşapoarte paraguayene falsificate. După ce au fost deţinuţi într-un comisariat de poliţie din capitala Asuncion, unde câştigătorul ''Balonului de Aur'' din 2005 a împlinit 40 de ani pe 21 martie, cei doi au fost plasaţi în arest la domiciliu timp de patru luni la un hotel de lux din capitală, contra unei cauţiuni de 1,6 milioane de dolari.

Alte 18 persoane au fost deja arestate în acest dosar, în cea mai mare parte funcţionari din serviciul imigrări sau poliţişti.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...