Fotbal: Ronaldinho suportă din ce în ce mai greu detenţia din Paraguay

Fotbal: Ronaldinho suportă din ce în ce mai greu detenţia din Paraguay

Fostul mare fotbalist brazilian Ronaldinho suportă din ce în ce mai greu detenţia dintr-o închisoare din Paraguay şi faimosul său zâmbet a dispărut, conform mărturiei lui Nelson Cuevas, fost internaţional paraguayan, una din puţinele persoane care au primit dreptul să-l viziteze la Asuncion, relatează agenţia Xinhua.

Câştigătorul Balonului de Aur din 2005 şi fratele său Roberto Assis se află într-o închisoare de lângă Asuncion din 6 martie, sub acuzaţia că au utilizat paşapoarte false la intrarea lor în Paraguay.

Autorităţile locale au interzis vizitele la închisoare, ca măsură de precauţie contra răspândirii pandemiei de coronavirus, dar s-a făcut o excepţie în cazul fostului atacant Nelson Cuevas.

''Ronaldinho este trist. Nu mai este fericit. Era recunoscut pentru zâmbetul, umorul lui şi atitudinea de nepăsare. Dar zâmbetul lui a dispărut'', a declarat Cuevas, are are 41 selecţii la naţionala Paraguayului, pentru ziarul Globo.

Cuevas a stat de vorbă 5-6 ore cu Ronaldinho şi este convins că brazilianul este victima nedorită a unui plan care a implicat ''oameni răi'': ''Fratele lui îi ştia. Ei l-au băgat pe Ronaldinho în această schemă. El este nevinovat, dar acum se confruntă cu acuzaţii penale pentru că a folosit un document fals''.

Campionul mondial din 2002 şi fratele său au călătorit în Paraguay pe 4 martie pentru a promova o carte şi pentru a participa la diferite acţiuni caritabile, la iniţiativa fundaţiei Fraternidad Angelical, care sprijină copiii săraci. Cei doi au fost arestaţi în cursul aceleiaşi zile, după ce poliţiştii şi-au dat seama că au intrat în ţară cu paşapoarte false, acuzaţie negată însă de brazilieni. Potrivit lui Sergio Queiroz, avocatul brazilian al lui Ronaldinho, paşapoartele au fost oferite de fundaţie lui Ronaldinho pentru ''a facilita posibilitatea de a face afaceri'' în Paraguay.

Judecătorul de caz a refuzat cererea privind arestul la domiciliu şi a ordonat ca brazilienii să rămână la închisoare până la finalizarea anchetei poliţiei, argumentând că există riscul ca ei să părăsească ţara.

Ronaldinho (40 ani), care a jucat în cariera lui la cluburi precum Atletico Mineiro, Flamengo, Barcelona, Milan şi Paris St Germain, şi-a încheiat cariera profesionistă în 2015. El a fost ales cel mai bun fotbalist al anilor 2004 şi 2005 de către FIFA, a cucerit titlul mondial cu Brazilia în 2002 şi Liga Campionilor cu FC Barcelona în 2006. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

5 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …