Fotbal: Ştefan (LPF) - FRF putea accesa bani de la FIFA din 2019 pentru implementarea VAR

Fotbal: Ştefan (LPF) - FRF putea accesa bani de la FIFA din 2019 pentru implementarea VAR

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, susţine că Federaţia Română de Fotbal a avut posibilitatea să acceseze fonduri de la FIFIA pentru implementarea arbitrajului video încă din 2019 şi că instituţia condusă de Răzvan Burleanu a folosit banii pentru alte proiecte.

"Pentru că îmi place să lucrez doar pe probe, vă ataşez dovada faptului că FRF putea accesa de la FIFA bani pentru implementarea VAR încă din 2019. Cu alte cuvinte, FRF nu a fost interesată de VAR, banii accesaţi pe programul FIFA Forward fiind folosiţi în alte proiecte. Nu ştie nimeni, cu excepţia lor, despre ce proiecte este vorba şi cum au fost alocaţi banii accesaţi. Din aceasta atitudine rezultă că îmbunătăţirea calităţii arbitrajului românesc nu a fost o prioritate pentru FRF. Despre salariile de la CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor, n. red.) cu o alta ocazie", a scris Justin Ştefan pe pagina sa de Facebook.

Implementarea arbitrajului video la nivelul Ligii I din punct de vedere tehnic a fost preluată de către deţinătorul de drepturi TV, care a achiziţionat deja echipamentul specific, urmând ca Federaţia Română de Fotbal să se ocupe de pregătirea arbitrilor. Numai că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că în cazul în care Liga Profesionistă de Fotbal nu contribuie cu nicio sumă de bani arbitrajul video va fi folosit doar la meciurile din Cupa României, competiţie organizată de FRF.
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…