Fotbal: UEFA îl acuză pe Evra (Olympique Marseille) de comportament violent

Fotbal: UEFA îl acuză pe Evra (Olympique Marseille) de comportament violent

UEFA a anunțat vineri că fundașul echipei de fotbal Olympique Marseille, Patrice Evra, a dat dovadă de comportament violent în incidentul în care a fost implicat la Guimaraes, înainte de meciul echipei sale cu formația locală Vitoria, din Europa League.

Francezul va fi suspendat cel puțin pentru un meci, notează Reuters, care menționează că și echipa Olympique Marseille va fi sancționată din cauza comportamentului suporterilor care au intrat pe teren și care au folosit artificii în timpul meciului.

Fostul internațional francez Patrice Evra a fost eliminat după ce a lovit cu piciorul un suporter al propriei formații, în timpul încălzirii dinaintea partidei cu Vitoria Guimaraes.

Înaintea acestui incident, câteva zeci de suporteri marseiezi au avut un conflict cu jucătorul. Potrivit presei portugheze, suporterii francezi au încercat să iasă din zona care le era destinată și să pătrundă pe teren pentru a se răfui cu jucătorii de la OM.

După schimburi verbale între cele două tabere, Evra a reacționat violent, aplicând o lovitură înaltă de picior unui suporter, iar apoi stewarzii au intervenit pentru aplanarea altercației.

Potrivit unei statistici Opta, ''Patrice Evra este primul jucător care este eliminat înaintea unui meci din Europa League'', care se desfășoară în formula sa actuală din sezonul 2009-2010.

Situația de la Guimaraes a rămas tensionată până la lovitura de start a partidei, cu numeroase fumigene aprinse de suporteri.

Evra (36 ani), care are 81 de selecții în naționala Franței, a fost foarte criticat în ultima perioadă pentru evoluțiile sale dezamăgitoare de la Marseille, pierzându-și și locul de titular în fața tânărului Jordan Amavi (23 ani).

Imaginea cu lovitura de picior a lui Evra a fost comentată pe larg în rețelele de socializare, iar internauții au comparat-o cu gestul făcut de Eric Cantona, fosta glorie a echipei Manchester United, care a agresat un suporter al formației Crystal Palace în ianuarie 1995, cu o lovitură în stil kung fu, primind o suspendare de nouă luni din partea federației engleze.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…