Fotbal: Victor Piţurcă (U Craiova) - Deocamdată nu am încredere sută la sută în echipă

Fotbal: Victor Piţurcă (U Craiova) - Deocamdată nu am încredere sută la sută în echipă

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că deocamdată nu are încredere totală în formaţia sa, neavând destul timp la dispoziţie pentru a le transmite jucătorilor ceea ce doreşte să exprime în teren.

"Nu am apucat să ne lingem rănile după meciul trecut. E destul de dificil să joci în faţa a 30.000 de oameni şi să pierzi la maniera la care am făcut-o. Ne aşteaptă un alt meci important, cu un adversar foarte bun din campionatul nostru, noi ne-am pregătit, eu sunt optimist, fiindcă băieţii şi-au revenit, s-au pregătit bine şi ne vom duce la Mediaş să câştigăm. Sigur că meciul e dificil, e deschis oricărui rezultat. Eu deocamdată nu am încredere sută la sută în echipă, pentru că am avut foarte puţin timp la dispoziţie şi nu este uşor ca ei să treacă dintr-o extremă în alta şi să joace la nivelul pe care îl vreau eu. Dar eu am mare încredere în ei, sunt băieţi disciplinaţi care vor să înveţe repede ceea ce vreau eu de la ei şi cred că putem avea un meci foarte bun la Mediaş. Un meci nul la Mediaş pentru noi ar fi un eşec. Atât la Mediaş, cât şi cu Viitorul", a declarat Piţurcă.

Tehnicianul a ţinut să-i asigure pe suporterii olteni că echipa sa va ajunge la un nivel ridicat astfel încât va fi foarte greu să fie învinsă în Liga I: "Avem destul de multe bătălii în care să arătăm ce putem. Sunt sigur că va veni momentul în care va fi foarte greu ca Universitatea să mai piardă jocuri. Asta se va întâmpla sigur. Asigur suporterii de lucrul ăsta. Acum e perioada aceasta de acomodare, mai avem nevoie de puţin timp, cred că după pauza din octombrie se va regla absolut totul".

Victor Piţurcă a menţionat că nu va face multe schimbări faţă de partida pierdută în etapa trecută cu FCSB, precizând că atacantul Carlos Fortes a accepta oferta clubului FC Ashod, din prima ligă israeliană, cu care urmează să semneze un contract.

"Nu are sens să facem multe schimbări, pentru că am mers pe mâna unor băieţii, în mare tot ei vor fi. Sigur că uşor, uşor vor veni şi accidentaţii. Fortes a avut o ofertă de la o echipă din Israel. A fost opţiunea lui să plece, nu era obligat. Asta e situaţia, să vedem dacă va semna în cursul zilei de azi. Dar postul este asigurat, a revenit Koljic, dar a venit şi Ivan, este şi Mihai Roman. Postul este asigurat, altfel nu ar fi plecat Fortes", a mai spus antrenorul craiovean.

Jucătorul Valentin Mihăilă se aşteaptă la o partidă dificilă cu Gaz Metan Mediaş şi spune că echipa mai are nevoie de timp pentru a se acomoda cu Victor Piţurcă: "Ne va aştepta un meci foarte greu la Mediaş. Au un moral foarte bun, chiar dacă au pierdut etapa trecută (1-4 cu FC Viitorul, n. red.). Au o singură înfrângere în acest campionat. Sper să putem să aplicăm în teren ceea ce ne spune antrenorul. Normal că mergem la victorie, acum ştim ce echipă are Mediaş, trebuie să intrăm motivaţi pe teren, cu determinare şi să ne impunem jocul. Trebuie să ştergem cu buretele ceea ce s-a întâmplat cu FCSB şi să mergem cu gândul la victorie la Mediaş. Mai avem nevoie de timp să ne acomodăm cu Piţurcă. Este o schimbare radicală, mister ne cere altceva. Dar trebuie să demonstrăm că acest meci cu FCSB a fost o greşeală".

Universitatea Craiova va întâlni, în deplasare, formaţia Gaz Metan Mediaş, vineri, de la ora 20:30, într-un meci din cadrul etapei a 10-a a Ligii I.
AGERPRES/(A, AS - autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...