Fotbal/Coronavirus: Juergen Klopp afirmă că a sosit momentul potrivit pentru reluarea Premier League

Antrenorul echipei engleze de fotbal Liverpool, Juergen Klopp, consideră că a sosit momentul potrivit pentru ca sezonul din Premier League să se reia după o pauză de două luni impusă de pandemia de coronavirus, relatează Reuters.

''Întotdeauna am spus că nu vrem să grăbim nimic, dar acum nu mai e vorba de grabă. Sper că acum în Anglia suntem de partea corectă a lucrurilor. Despre asta e vorba când ai nevoie să redeschizi diferite părţi ale vieţii din nou. Cred că aşa cum facem acum în Premier League este un moment bun să facem acest lucru pentru echipele de fotbal. Din punctul meu de vedere, cred că va fi un impuls uriaş'', a spus Klopp.

Liverpool va începe sesiunile de antrenamente din această săptămână şi Klopp susţine că nu are motive de îngrijorare privind condiţia fizică a jucătorilor săi: ''Din punct de vedere fizic, băieţii sunt în formă bună, cred. Apoi trebuie să ne obişnuim din nou cu terenul, cu ghetele de fotbal şi mingile, asta e treaba noastră''.

Fără susţinerea spectatorilor din tribune, antrenorul german afirmă că jucătorii vor fi lipsi de cel mai bun impuls în jocul lor: ''Trebuie să facem asta, din nefericire, fără cel mai bun impuls din lume la momentul potrivit din partea mulţimii de pe Anfield. Nu am înţeles niciodată în viaţă de ce vrei mereu lucruri pe care nu le ai, pe care nu le poţi avea. În acest moment, nu putem avea asta, aşa că să încercăm să facem ce e mai bun din asta''.

Liverpool are un avans de 25 puncte faţă de Manchester City, înaintea ultimelor nouă etape, şi este aproape de primul său titlu după o pauză de 30 de ani.

Premier League plănuieşte reluarea sezonului pe 1 iunie, în urma aprobării primite săptămâna trecută de la guvern, după ce campionatul a fost suspendat la mijlocul lunii martie.

Cluburile din Premier League au primit permisiunea de a relua antrenamentele în grupuri mici şi Klopp vede acest lucru un prim pas în revenirea la normalitate.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 VIDEO Scandal cu pesediști agresivi! Priviți, haidamacii care-au însoțit-o pe Firea la vot i-au îmbrâncit pe c…