Fotbal/Coronavirus: Messi preferă să nu se gândească la riscurile implicate de reluarea sezonului

Fotbal/Coronavirus: Messi preferă să nu se gândească la riscurile implicate de reluarea sezonului

Celebrul fotbalist argentinian Lionel Messi, de la FC Barcelona, preferă să nu calculeze prea mult riscurile de infectare cu noul coronavirus, în timp ce La Liga se pregăteşte pentru reluarea sezonului în luna iunie, relatează Reuters.

Messi şi coechipierii săi au revenit la baza de pregătire a clubului pentru antrenamente individuale începând de săptămâna trecută, prima fază a protocolului gândit de La Liga pentru reluarea campionatului suspendat în luna martie din cauza pandemiei.

O parte dintre jucători şi cluburi s-au pronunţat împotriva reluării activităţii fotbalistice de teama infectării cu boala Covid-19 sau de teamă că ar putea infecta pe alţii.

Messi a opinat însă că reluarea meciurilor nu este mai riscantă decât părăsirea locuinţei pentru orice alt motiv.

''Riscul infectării este prezent oriunde, când pleci de acasă există un risc, aşa că nu ar trebui să ne gândim prea mult la asta, pentru că dacă vei face aşa, nu vei mai vrea să mergi nicăieri. Dar este esenţial să înţelegem că trebuie să ne conformăm protocoalelor şi măsurilor de prevenţie cât de mult putem. Revenirea la antrenamente este un prim pas, dar nu trebuie să ne complacem şi trebuie să luăm toate măsurile necesare de precauţie'', a declarat vedeta argentiniană pentru El Mundo Deportivo.

Sud-americanul aşteaptă cu nerăbdare meciurile, dar se opune propunerii La Liga ca echipele să fie ţinute împreună în carantină, departe de familii, după reluarea sezonului.

''Personal, abia aştept reluarea competiţiei. Ştim că totul va fi foarte bizar, fără public în tribune. Am mai trecut prin asta şi o ştim. În ce priveşte carantina, adevărul este că nu îmi place ideea să fim separaţi de familiile noastre, dar va trebui să vedem care va fi forma finală a planului'', a adăugat căpitanul Barcelonei.

Ultimele 11 etape ale sezonului se vor disputa fără spectatori şi preşedintele La Liga opina recent că meciurile s-ar putea relua din data de 12 iunie.

În clasamentul La Liga, Barca are un avans de două puncte faţă de Real Madrid, înaintea ultimelor 11 etape. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...