Franţa: Migranţii trăiesc în condiţii inumane şi degradante la Calais, denunţă Avocatul Poporului

Franţa: Migranţii trăiesc în condiţii inumane şi degradante la Calais, denunţă Avocatul Poporului

Avocatul Poporului din Franţa a denunţat joi condiţiile de trai ''degradante şi inumane'' ale migranţilor aflaţi la Calais, în nordul ţării, relatează France Presse.

Pe fondul polemicilor după decizia prin care asociaţiile nemandatate de stat nu au permisiunea de a efectua distribuţie de alimente în centrul oraşului Calais, Avocatul Poporului a efectuat o vizită de două zile în teren.

Într-un comunicat, Claire Hédon trage un semnal de alarmă asupra ''condiţiilor de viaţă degradante şi inumane pe care le suportă exilaţii'', la mulţi dintre aceştia constatându-se o stare de epuizare fizică şi mentală.

Autoritatea independentă, însărcinată cu supravegherea respectării drepturilor şi a libertăţilor, a prezentat deja în această săptămână observaţiile sale tribunalului administrativ din Lille, sesizat de 13 asociaţii care au contestat decizia Prefecturii. ''Prin privarea exilaţilor de acces la un bun - distribuirea alimentelor -, măsura contestată constituie o discriminare bazată pe naţionalitate'', a susţinut ea.

''Accesul la hrană, la apă şi la igienă este dificil şi complex'', a reiterat joi Claire Hédon, care intenţionează să prezinte observaţiile sale şi Consiliului de Stat.

În timpul vizitei sale, Avocatul Poporului a constatat ''voinţa de a-i face invizibili pe exilaţii de la Calais'', unde 1.200 - 1.500 de migranţi doritori să ajungă în Marea Britanie, printre care femei şi copii de vârste mici, ''dorm direct pe pământ, ascunşi sub tufe, indiferent de condiţiile climatice''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...