Franța: Nouă alertă cu bombă la Palatul Versailles, care este evacuat

Franța: Nouă alertă cu bombă la Palatul Versailles, care este evacuat

Palatul Versailles se află din nou în curs de evacuare marţi după-masă, după o alertă cu bombă, şi va rămâne închis întreaga zi, a informat AFP, care citează o sursă apropiată dosarului.

Palatul Versailles a fost evacuat în urma unei amenințări cu bombă FOTO chateauversailles.fr

„Din motive de securitate, Palatul Versailles îşi evacuează vizitatorii şi îşi închide porţile pentru astăzi", a anunţat instituţia pe contul său de X (fostă Twitter).

Postul BFM TV, care citează surse din poliţie, a transmis că o echipă de genişti se deplasează către Palatul Versailles, potrivit Reuters.

Palatul a fost evacuat şi sâmbătă după amiază tot după o alertă cu bombă transmisă prin intermediul unui mesaj anonim postat pe site-ul moncommissariat.fr.

Franţa a decis la 13 octombrie să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la urgenţă de atentat ”, cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat în faţa unui liceu din oraşul Arras (nordul Franţei) de către un tânăr radicalizat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”