Franţa: Un afgan înarmat cu un cuţit, reţinut la Lyon

Franţa: Un afgan înarmat cu un cuţit, reţinut la Lyon

Un afgan în ţinută tradiţională, înarmat cu un cuţit şi considerat ameninţător, a fost reţinut joi în oraşul francez Lyon, relatează AFP, citând o sursă apropiată de dosar.

Bărbatul urma să treacă la acţiune, a declarat aceeaşi sursă pentru France Presse, calificând incidentul drept "grav". Acesta a survenit la câteva ore după atacul cu cuţitul care s-a soldat cu trei morţi joi dimineaţă, într-o biserică din Nisa .

Persoana reţinută "avea asupra sa un cuţit de 30 de centimetri şi părea gata să treacă la acţiune", a declarat pentru AFP şi Pierre Oliver, primarul celui de al doilea arondisment din Lyon.

În vârstă de 26 de ani şi de naţionalitate afgană, bărbatul umbla pe strada Victor Hugo cu un cuţit în mână când a fost reţinut, a adăugat parchetul din Lyon.

Acest bărbat, care era deja "semnalat serviciilor de informaţii", potrivit unei alte surse apropiate dosarului, a fost plasat în arest preventiv pentru "port de armă interzisă şi ameninţare cu armă", a mai precizat parchetul.

El urmează să fie supus unei expertize psihiatrice, a mai spus o sursă apropiată dosarului.

Ancheta a fost încredinţată poliţiei judiciare din Lyon, a menţionat parchetul, dezvăluind că "investigaţiile privind motivaţiile, personalitatea şi profilul celui implicat sunt în curs".

Pe 24 mai 2019, un bărbat a lăsat un colet explozibil care conţinea şuruburi şi cuie pe o arteră pietonală care se întindea între piaţa Bellecour şi gara Perrache din Lyon. Explozia s-a soldat cu 14 răniţi uşor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...