Franța/prezidențiale: Macron s-ar fi întâlnit cu un presupus spion chinez (presă)

Franța/prezidențiale: Macron s-ar fi întâlnit cu un presupus spion chinez (presă)

Fostul ministru al economiei Emmanuel Macron, candidat la alegerile prezidențiale din Franța, s-a întâlnit vineri, la sediul său de campanie, cu familia lui Shaoyao Liu, chinezul care a fost ucis de poliție acum o săptămână, dar la această întâlnire ar fi fost prezentă încă o persoană, care, potrivit DGSI ( Direcția Generală de Securitate Internă din Franța), ar fi agent al Beijingului, conform unor surse ale ziarului Le Parisien, citat duminică de BFMTV.

Candidatul organizației civice "În Mișcare!" a avut o întâlnire, cu ușile închise, cu familia cetățeanului chinez împușcat mortal, în urmă cu o săptămână, într-o locuință din arondismentul 19, în timpul unei intervenții a poliției. De atunci, diaspora chineză din Paris a organizat mai multe acțiuni de protest pentru a cere să se facă dreptate în cazul acestui tată de 56 de ani. Dacă poliția invocă legitima apărare, rudele bărbatului vorbesc mai degrabă de o gafă a poliției.

Chiar dacă Macron a încercat să mențină discreția în legătură cu respectiva întrevedere, jurnaliștii chinezi, care s-au infiltrat în delegație, au publicat o fotografie de la întâlnire.

Astfel, printre reprezentanții a 20 de asociații care au participat la întâlnire se afla și un anume Jacques Sun, președinte de organizație, prezentat ca agent chinez într-o notă a DGSI, dezvăluie Le Parisien.

Conform serviciilor secrete franceze, ar exista o influență directă a Beijingului în manifestațiile de la Paris care au avut loc după moartea lui Shaoyao Liu.

Jacques Sun este președinte al CRAAF (Consiliul reprezentativ al asociațiilor asiatice în Franța). Asociația neagă categoric afirmațiile DGSI, asigurând că acesta se afla acolo doar "pentru a veni în ajutor unei familii foarte șocate". Jacques Sun respinge de asemenea aceste suspiciuni, insistând că nu a fost "niciodată" angajat politic pe lângă Beijing.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică