Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în câțiva ani

Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în câțiva ani

Cristian Tudor Popescu scrie duminică, într-o postare pe Facebook, că este „o batjocură cruntă” pentru România faptul că frații Tate au ajuns milionari în România, în doar câțiva ani.

Cristian Tudor Popescu scrie duminică, într-o postare pe Facebook, că este „o batjocură cruntă” pentru România faptul că frații Tate au ajuns milionari în România, în doar câțiva ani.

„Știați că gibonul s-a aclimatizat și trăiește în România? Cele două exemplare, cunoscute sub numele de frații Tate, doi giboni adulți, zburdă de ani de zile nestingheriți pe plaiurile noastre.

N-am scris nimic despre ei până acum, am și eu limite în a-mi mânji condeiul. Dar specimenele zbiară la mine din ecrane zi de zi, mai ceva decât atacurile cotidiene cu rachete ale Rusiei. Nu-i pot face să tacă, dar pot să zic și eu ceva. Scurt”, a scris gazetarul pe Facebook.

CTP consideră că frații Tate au ajuns milionari doar datorită „tâmpitelor și tâmpiților din această țară”.

„Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în câțiva ani. Cum? Folosindu-se de tâmpitele și tâmpiții din această țară, precum și de organele noastre bolnave. O reclamă mai bună decât frunza lui Udrea pentru alții ca ei: «Veniți în România! Aici e de noi!»”, a continuat acesta

„Și mai e ceva ce mă zgârie pe creier: parcă-i văd, în curând, în loc să fie băgați după gratii, la Zoo, liberi, cu audiență și mai mare pe net, dându-ne cu tifla”

BBC a realizat un reportaj despre viața controversaților frați Tate. Jurnaliștii britanici prezintă începuturile afacerilor din România ale lui Tristan și Andrew Tate și orașul din care a început ascensiunea lor, unul aflat nu foarte departe de București.

BBC scrie că frații Tate și-au cumpărat două apartamente în afara Bucureștiului „în 2015 sau la începutul lui 2016” pentru mai puțin de 35.000 de euro fiecare. Unul locuia la aparatamentul numprul 9 și altul la 17, iar de aici au început cei doi frați britanici să-și construiască „imperiul” din România. „Au plătit în rate pentru că nu aveau bani să cumpere apartamentele altfel. Nu aveau mașină în acele vremuri, își duceau prietenele la cumpărături cu taxiul”, a povestit cel care a construit clădirea de apartamente.

Apartamentele cumpărată de frații Tate, de unde a început ascensiunea lor în afaceri, se află în orașul Săcele, din județul Brașov. Potrivit localnicilor, aceștia nu locuiau singuri, ci cu mai multe, iar unele veneau în vizită în mod regulat. Sunt puțini oameni din bloc care își amintesc de frații Tate, iar cei care știu mai multe nu vor să vorbească. „Erau disprețuitori, aroganți, dar foarte discreți, nu era muzică, nu erau bătăi„, a spus o localnică. Ea a mai afirmat că într-o zi, câinele celor doi, un ciobănesc german, a fost lăsat liber să se plimbe prin clădire și a atacat-o, provocând-ui răni.

Frații Tate și-au început afacerile într-un orășel de provincie din România. Aveau un câine care le-a terorizat vecinii Frații Tate se află în arest de la sfîrșitul anului 2022.

„Vila de la capătul Străzii Narciselor se află la capătul unui drum periculos, înconjurată de vârfurile acoperite de brad ale Munților Carpați. Prima adresă a lui Andrew Tate din România este departe de stilul de viață luxos pe care l-a etalat în București înainte de a fi reținut. Este o clădire ghemuită, cu trei etaje, cu pereți galbeni, la mică distanță cu mașina de satul Săcele. Lungul drum până acolo dinspre București șerpuiește prin kilometri și kilometri de pădure înzăpezită, cu crengi înghețate până la vârfuri, cu munți înclinați spre orizont – este ca și cum ai conduce printr-o felicitare de Crăciun. La ieșirea din Săcele, pista înghețată se îngustează până la lățimea unei mașini pe măsură ce urcă spre vilă, cu o prăpastie abruptă pe o parte”, scriu jurnaliștii de la BBC .

Omul care i-a adus pe frații Tate în România

La șapte ani după începerea afacerilor din România, se pare că frații Tate au câștigat milioane de euro, din care și-au permis să trăiască o viață dominată de lux și opulență, lăudându-se cu ceasuri de firmă, avioane private și un portofoliu extins de proprietăți.

BBC mai scrie că frații Tate au fost aduși pentru prima dată în România în 2014 de un om de afaceri, pe nume Sebastian Vieru, originar din regiunea Brașovului, de pe lângă orașul Săcele. Acestia erau aduși ca antrenori și comentatori pentru galele sale de lupte. Tot el a fost cel care le-a spus fraților Tate despre noul bloc de apartamente, spunându-le că dezvoltatorul are nevoie urgentă de fonduri pentru a termina clădirea și că vor cumpăra apartamentele la un preț redus.

El spune că Andrew și Tristan Tate au venit cu niște bani din Marea Britanie, dar că averea lor a crescut rapid o dată în România. Aceștia au vândut apatamentele din Săcele câțiva ani mai târziu, când s-au mutat la București, pentru un profit de doar câteva mii de euro.

În ultimele săptămâni, de când frații Tate se află în arest, anchetatorii au percheziționat o listă lungă de proprietăți aparținând fraților Tate, inclusiv un teren în județul Brașov și case în București și în împrejurimi. Le-au fost confiscate ceasuri de firmă, iar flota de mașini de lux a fost luată din complexul lor de tip depozit de la periferia capitalei.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?