Fraților, ăsta are mai multe coaie ca tot PSD-ul la un loc! A semnat scrisoarea adresată lui Tudorel, deși luni are interviu cu el pentru șefia DNA!

Fraților, ăsta are mai multe coaie ca tot PSD-ul la un loc! A semnat scrisoarea adresată lui Tudorel, deși luni are interviu cu el pentru șefia DNA!

Printre magistrații care au semnat scrisoarea adresată lui Tudorel Toader se numără și procurorul constănțean Andrei Bodean, unul dintre cei șase candidați înscriși în cursa pentru șefia DNA. Bodean îl va întâlni pe ministrul Justiției luni, începând cu ora 11:00, atunci când procurorul de la DNA Constanța va susține interviul pentru obținerea funcției de conducere. Procurorul Bodean este cel mai tânăr dintre candidații înscriși în cursa pentru conducerea instituției Anticorupție și a devenit cunoscut după ce i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, ambii primind condamnări cu executare, în primă instanță, respectiv definitivă, scrie G4Media .

În scrisoarea adresată ministrului în 30 august, cei 200 de magistrați semnatari își exprimă susținerea pentru procurorul general Augustin Lazăr și îi atrag atenția lui Tudorel Toader că afirmațiile pe care ministrul le face referitor la sistemul judiciar pot aduce prejudicii societății. Procurorii și judecătorii îi mai cer ministrului Justiției să adopte ”o poziție echilibrată și responsabilă”.

Andrei Bodean (38 de ani), unul dintre semnatarii scrisorii, este cel mai tânăr dintre magistrații care participă la concursul pentru conducerea instituției Anticorupție. Procurorul va sta față-n față cu Tudorel Toader luni, atunci când va susține interviul pentru șefia DNA. În trecut, Bodean s-a alăturat și celorlalte demersuri prin care magistrații au tras semnale de alarmă cu privire la viitorul Justiției și al luptei anticorupție.

Procurorul de la DNA Constanța a semnat petițiile magistraților și a protestat, alături de alți zeci de procurori și judecători constănțeni, în decembrie 2017, și pe treptele Judecătoriei Constanța, și pe cele ale Curții de Apel București.

Tot atunci, Bodean declara pentru publicația locală info-sud-est.ro: ”Sunt aici (la protest, n.red.) ca să arăt tâmplarilor și mecanicilor că legile sunt lucruri serioase (referitor la parlamentarii care urmau să modifice sau să voteze legile justiției, dar care absolviseră școli profesionale sau nu aveau studii juridice, n.red.).

Dacă modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală intră în vigoare, activitatea noastră, a tuturor, va fi blocată. Niciun procuror, indiferent că lucrează la DNA sau alte parchete, nu își va mai putea face treaba. Nimeni nu va mai fi în siguranță. Nici măcar infractorii nu vor mai fi în siguranță. Și fiicele infractorilor pot fi călcate pe trecere și soțiile lor pot fi tâlhărite”, declara Bodean în decembrie 2017.

Procurorul a intrat în magistratură în anul 2008, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Bodean a devenit cunoscut pe plan local în 2011, datorită crimelor de răsunet pe care le-a anchetat pe vremea când era criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

A devenit procuror DNA în luna ianuarie 2013 și, la scurt timp, a început urmărirea penală a lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, în cazul Centrului Militar Zonal, speța în care Nicușor Constantinescu ispășește astăzi o condamnare de 5 ani.

În ianuarie 2014, Bodean a mers la CJC și a cerut ridicarea lui Constantinescu din curtea instituției pentru că acesta refuzase în repetate rânduri să se prezinte la audieri. Tot pe Nicușor Constantinescu, Bodean l-a mai trimis în judecată în mai multe dosare în care fostul președinte al CJC a fost condamnat în primă instanță – într-o speță, Constantinescu a fost achitat în urma dezincriminării parțiale a abuzului în serviciu.

Bodean l-a mai trimis în judecată și pe Radu Mazăre, speță în care fostul primar a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate cu executare. Procurorul constănțean a mai trimis în judecată și alte nume sonore pe plan local, printre care primari din județ, avocați, șefi de instituții deconcentrate etc.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...