Frunzele de varză, aliatul femeilor care alăptează, și nu numai

Frunzele de varză, aliatul femeilor care alăptează, și nu numai

Orice tânără mamă știe că alăptatul este cel mai sănătos mod de a-și hrăni copilul. Este cu certitudine real, dar alăptatul nu vine fără probleme, în multe cazuri. Mameloane crăpate și sângerânde, crize dureroase de mastită și sâni umflați sunt doar câteva dintre ele.

Varza are efecgt antiinflamator FOTO Pexels

Deși există multe metode de tratament pentru aceste probleme, există și tratamente naturiste, mult mai blânde cu organismul.

Unul dintre cele mai populare tratamente la domiciliu pentru problemele legate de alăptare sunt frunzele de varză, care au fost folosite și recomandate de zeci de ani de moașe.

Deși sună ciudat, pare să aibă o anumită explicație științifică: din cauza anumitor compuși vegetali găsiți în varză, frunzele pot avea un efect antiinflamator asupra țesutului mamar, atunci când sunt aplicate direct pe piele.

Mastită

Mastita este una dintre cele mai dureroase complicații ale alăptării, câmd țesutl mamar se inflamează și se infectează. Adesea este cauzată de bacteriile care pătrund prin sfârcurile crăpate, dar poate fi cauzată și de trecerea prea mult timp între alăptări sau de golirea completă a sânilor la alăptare.

Simptomele sunt asemănătoare gripei, precum și roșeață și umflare dureroasă a sânilor.

Fiind o infecție bacteriană, de obicei necesită tratament cu antibiotice. Dar frunzele de varză au un efect antiinflamator și pot fi folosite pentru a calma parțial durerea și umflarea sânilor, cel puțin până la consultația medicului ori până la începerea tratamentului cu iantibotic.

Citește continuarea pe Click!.ro și află cum se folosesc frunzele de varză pentru reducerea simptomelor mastitei, dar și pentru alte probleme de sănătate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat