FT: Londra a negat versiunea că avionul britanic a fost aproape doborât de un vânător rus

FT: Londra a negat versiunea că avionul britanic a fost aproape doborât de un vânător rus

Vorbim despre un incident petrecut pe 29 septembrie 2022.

Su-27. Foto: Shutterstock

Ministerul britanic al Apărării a infirmat versiunea incidentului de anul trecut de la Marea Neagră, care, potrivit The Washington Post , este cuprinsă în documentele secrete de la Pentagon și de la serviciile de informații americane, care au ajuns pe interne, anunțat luni ziarul Financial Times , citând o sursă din departamentul de apărare al Regatului Unit.

Aceste rapoarte conțin inexactități și nu reflectă ceea ce s-a întâmplat în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre”.

Vorbim despre incidentul petrecut pe 29 septembrie.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat anterior că unul dintre avioanele rusești Su-27 a tras o rachetă în imediata apropiere a aeronavei de recunoaștere britanice RC-135 Rivet Joint, care „efectua o patrulare de rutină” în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre. Potrivit sursei, Wallace a discutat despre incident cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. Potrivit șefului Ministerului britanic al Apărării, un audit efectuat de autoritățile ruse a arătat că racheta a fost trasă din greșeală de Su-27.

Moscova nu a comentat acest incident.

Documentul, potrivit The Washington Post, spune că un luptător rus ar fi „aproape doborât” un avion britanic în largul coastei Crimeei. Potrivit publicației, incidentul evidențiază „echilibrul pe care oficialii militari occidentali încearcă să-l mențină: să ofere asistență Forțelor Armate ucrainene, culegând informații despre cursul ostilităților, fără a fi atrași într-un conflict direct cu Moscova”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

2 Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg

3 „Sunt recunoscătoare pentru această șansă“ / Fiica lui Robert Turcescu a semnat contract cu PRO TV

4 Martina Navratilova a răbufnit în cazul Simonei Halep: „Această suspendare miroase urât!”

5 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă