Funcționarea echipamentelor și aparatelor de joacă din Parcul Orășelul Copiilor, sistată temporar

Funcționarea echipamentelor și aparatelor de joacă din Parcul Orășelul Copiilor, sistată temporar

Funcționarea echipamentelor și aparatelor de joacă din Parcul Orășelul Copiilor a fost sistată temporar, deoarece în urma verificărilor au reieșit deficiențe, a informat Primăria Sectorului 4, prin intermediul unui comunicat.

Decizia a fost luată de către edilul Daniel Băluță, cel care a dispus și efectuarea de către Direcția de Poliție Locală Sector 4 și de către Corpul de control al primarului a unor verificări în cazul agenților economici care dețin aparate de joacă în acest parc.

"Verificările au relevat o serie de deficiențe incompatibile cu funcționarea în condiții de securitate și siguranță a respectivelor instalații de agrement, în măsura în care nu erau respectate cerințe esențiale impuse prin omologarea ISCIR, precum analiza de risc pentru exploatare și existența unui document care să permită amplasarea în legalitate a acestora pe domeniul public. Astfel, în unele cazuri era impetuos necesară eliberarea unui certificat de urbanism, în altele fiind vorba chiar de autorizație de construire", a precizat Biroul de presă al Primăriei Sector 4.

În cazul unora dintre respectivele societăți comerciale s-a constatat branșarea neautorizată și, implicit, necontorizată la instalațiile de apă, canal și energie electrică, instalațiile improvizate punând în pericol siguranța copiilor care se jucau în parc.

"Siguranța cetățenilor este prioritară. Deși știu că nu este plăcut ca în plină vară să apară astfel de probleme, sunt sigur că toți vrem să ne știm familiile în siguranță. Fac un apel la agenții economici să intre cât mai repede în legalitate, altfel voi fi nevoit să dispun sistarea permanentă a desfășurării activității. Îi rog pe părinți să aibă grijă de micuții lor, să-i ferească de zonele metalice, ascuțite, de cele alunecoase sau de echipamentele aflate la înălțime", a declarat Băluță.

În unele dintre cazuri, edilul a solicitat eliminarea echipamentelor de agrement identificate ca fiind neconforme, iar în altele a dispus adoptarea măsurilor pentru intrarea în legalitate.

"Pentru urgentarea acestui demers, Primăria Sectorului 4 oferă întregul sprijin în vederea obținerii documentelor administrative necesare, numai și numai în situația în care sunt respectate prevederile legale", a precizat municipalitatea.

Edilul a sesizat și Comisia de disciplină referitor la responsabilii din cadrul Autorității Locale Sector 4 care aveau în fișa postului verificarea modului în care se desfășoară activitatea în Parcul Orășelul Copiilor.

De asemenea, s-au efectuat verificări și în rândul agenților economici care desfășurau activități în domeniul alimentației publice în Parcul Orășelul Copiilor. Unii dintre aceștia ocupau suprafețe mai mari decât cele prevăzute prin contractele de închiriere, fapt pentru care au fost aplicate somații pentru intrarea în legalitate, a menționat sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...