Gabriel Bivolaru, ex-deputat PSD, trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală

Gabriel Bivolaru, ex-deputat PSD, trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală

DNA a trimis în judecată a mai multor persoane pentru evaziune fiscală, într-un dosar cu prejudiciu de 18 milioane de lei. Potrivit surselor „Adevărul”, printre aceștia e și Gabriel Bivolaru, ex-deputat PSD.

Gabriel Bivolaru FOTO Mediafax

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: Persoană fizică, administrator în fapt al SC Romeco International Service Company SRL, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, SC ROMECO INTERNATIONAL SERVICE COMPANY SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată”, precizează comunicatul DNA. Potrivit surselor „Adevărul”, Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, e administratorul Romeco International Service Company SRL.

De asemenea, tot comunicatul DNA mai menționează trimiterea în judecată pentru evaziune a „trei persoane fizice, administratori ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În cursul anului 2010, unul dintre inculpați, administrator al societății comerciale SC Romeco International Service Company SRL, ar fi inițiat, conceput și pus în aplicare un circuit fraudulos de valorificare a unei cantități de motorină EURO 5, aflată în regim scutit de la plata accizelor, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul statului”, arată procurorii.

Motorina cu probleme

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție mai arată că, „acesta, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați și a altor persoane, ar fi achiziționat o cantitate de 13.246 tone motorină Euro 5 de la două societăți comerciale din România, pe care, ulterior, a evidențiat-o în documentele contabile ca fiind utilizată în procesul de producție a produsului „Combustibil Ecologic pentru Centrale Termice”. În realitate, motorina ar fi fost comercializată pe teritoriul României ca atare, destinatarii finali fiind societăți comerciale care aveau ca principal obiect de activitate distribuția carburanților prin intermediul stațiilor de carburanți, societăți de transport și ferme agricole”.

Prin aceste demersuri a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 17.927.540 lei (aprox. 4 milioane euro la cursul din acea perioadă), mai subliniază sursa citată.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Acord de recunoaștere a vinovăției

Nu în ultimul rând, procurorii DNA arată că, „anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană, fost administrator de drept al SC Romeco International Service Company SRL pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, aceasta fiind de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea unor drepturi”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...