Gabriela Firea: Suntem destul de mulţi cât să contăm; vom veni cu un mandat în CExN al PSD

Gabriela Firea: Suntem destul de mulţi cât să contăm; vom veni cu un mandat în CExN al PSD

Semnatarii unei scrisori deschise prin care se cere "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor nu doresc destabilizarea partidului, ci continuarea proiectelor promise în campanie, singura problemă fiind că "Dragnea a luat partidul în nume personal", a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, subliniind că cei implicaţi în acest demers sunt destul de mulţi cât să conteze şi vor veni cu un mandat la şedinţa CExN de vineri.

"Suntem suficient de mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene, membri ai Comitetului Executiv care aderăm la principiile şi valorile exprimate în acest document, dar decizia a fost aceea ca pentru această etapă să fim cele trei persoane care să asumăm public conţinutul acestei declaraţii comune privind starea PSD. Noi nu vrem destabilizarea PSD, aşa cum s-a vorbit în această perioadă. Vreau să atragem atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persană, aşa cum se întâmplă cel puţin în ultimul an de zile, iar ceea ce am exprimat eu în cadrul Comitetului Executiv de la Neptun nu a fost o situaţie singulară. (...) Noi nu dorim să rupem partidul, noi spunem că nu este normal ca o formaţiune politică care a primit votul românilor pentru a conduce ţara într-un fel bun să fie blocată şi strivită ca percepţie publică pentru faptul că se iau nişte măsuri care nu sunt rodul şi rezultatul consultărilor", a declarat Gabriela Firea într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Aceasta a denunţat "un grup restrâns de persoane - grupul de la Scroviştea", care ia decizii în numele conducerii PSD, în afara forurilor de conducere ale partidului.

"Este un grup din ce în ce mai restrânse de persoane - noi îl numim grupul de la Scroviştea -, care se întâlnesc, iau decizii foarte importante pentru ţară, nu pentru un grup de persoane, unele dintre aceste măsuri fiind controversate, şi unele dintre acestea atrăgând pur şi simplu o reacţie publică negativă, şi nu doar din partea membrilor PSD, ci din partea tuturor românilor. Vrem în continuare să avem stabilitate la guvernare, dorim de asemenea îmbunătăţirea actului guvernamental, ne dorim o coaliţie majoritară în Parlament PSD-ALDE întărită, singura problemă pe care o considerăm că nu este normal să o tolerăm, pentru că face rău nu doar partidului, ci şi guvernării cu efecte directe asupra românilor, este persoana domnului Dragnea, care a luat partidul pe nume personal şi îl conduce de foarte multe ori într-o direcţie greşită. Alegerile au fost, într-adevăr, câştigate în mandatul domnului Dragnea ca preşedinte, dar eu am fost un om care am muncit, toţi preşedinţii de organizaţii judeţene au muncit, au fost în teren, au fost în teritoriu, au vorbit cu oamenii, au participat la coagularea programului de guvernare, prin urmare nu pot fi puse toate meritele pe partea domnului Dragnea, iar noi să fim cei care răspundem atunci când domnul Dragnea, prost sfătuit, sau poate dumnealui consideră că este bine sfătuit, ia anumite decizii care fac rău ţării în primul rând şi cu siguranţă şi formaţiunii noastre politice", a arătat edilul Capitalei.

În opinia vicepreşedintelui PSD, "Dragnea a grăbit" convocarea Comitetului Executiv, după ce scrisoarea celor trei lideri PSD a apărut în presă.

"Eu trag concluzia că domnul Dragnea nu avea niciun gând să convoace CExN-ul săptămâna aceasta, dar l-a grăbit pentru că a observat că ceea ce lua în derâdere domnia sa zilele trecute, şi anume că ar fi o scrisoare pierdută pe undeva, minimalizând acest demers extrem de serios, la care au aderat deja colegii noştri din CExN suficient de mult cât să nu fie ignoraţi. Cred că în perioada următoare este nevoie ca acest document să fie dezbătut în organizaţiile de bază, în organizaţiile judeţene, iar preşedinţii de organizaţii să vină la CExN cu un mandat explicit din partea membrilor de partid, tocmai pentru a nu mai lăsa în spaţiul public aceste fraze care arată că suntem un grup izolat de persoane, care poate avem interese personale, care de fapt nu luptăm pentru români şi pentru noi. Nu este adevărat. Vom veni la CExN cu un mandat explicit, care va decide într-un fel sau în altul. Am fost votaţi de români să ne ocupăm de prosperitatea lor şi de imaginea ţării noastre în exterior, să nu o punem într-o imagine neplăcută şi într-o situaţie delicată şi de asemenea tot ceea ce s-a făcut bun la guvernare să fie continuat", a detaliat Gabriela Firea.

Ea a făcut un apel către liderul PSD să respecte deciziile care vor fi luate vineri în CExN.

"Noi dorim ca această scrisoare, pe care o numim declaraţie comună, să fie dezbătută foarte responsabil în cadrul forului cel mai abilitat prin statut şi să nu considere demersul nostru ca fiind unul partizan, aşa cum a încercat în toate aceste zile domnul Dragnea. Suntem suficient de mulţi cât să contăm în CExN. Cele trei persoane care au semnat declaraţia comună au fost abilitate, mandatate de către ceilalţi preşedinţi de organizaţii judeţene să asumăm public documentul şi să explicăm, urmând ca dezbaterea din interiorul partidului să aibă loc în CExN", a adăugat Firea.

Vicepreşedintele PSD a mai spus că a încercat mai întâi rezolvarea problemelor legate de Bucureşti "pe cale amiabilă" în discuţiile cu Liviu Dragnea. În schimb, "el a început o campanie furibundă de a fi defăimată prin consilierii pe care îi are".

"Şi, de asemenea, a început să sune colegi din ţară să le spună că va propune excluderea mea la primul CExN şi că speră ca aceşti colegi să voteze împotriva mea. Aceasta este o atitudine democratică a unui lider de partid care, atunci când nu are argumente şi nu poate să lupte corect pe principii de valori cu un coleg, îi propune excluderea? De acest lucru s-au temut şi colegii mei care până acum n-au vorbit. Acum, că suntem suficient de mulţi cât să contăm, lucrurile se vor schimba. (...) Dacă este adevărat ce a spus în aceşti doi ani de zile, m-aş aştepta să facă un pas lateral (n.r. - Liviu Dragnea), pentru că şi-ar da seama că felul în care a condus echipa politică şi felul în care a impus decizii controversate, negative în actul guvernamental şi în actul politic ne afectează pe noi toţi", a adăugat primarul general.

Gabriela Firea a reafirmat că nu doreşte "sub nicio formă" să preia conducerea PSD, nici interimar, şi nici nu va candida anul viitor la congres. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Andreea Raicu a dat chiloțeii jos?

2 Așa o fi?

3 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?

4 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

5 Așa o fi?