Gabriela Scutea: 34 de infracţiuni au fost sesizate de persoane pe durata stării de urgenţă

Gabriela Scutea: 34 de infracţiuni au fost sesizate de persoane pe durata stării de urgenţă

Procurorul general Gabriela Scutea a afirmat, într-un interviu difuzat vineri seara de Digi24, că un număr de 34 de infracţiuni, pe categorii, au fost sesizate de către persoane pe durata stării de urgenţă.

"Noi suntem în activitate din prima zi a instituirii stării de urgenţă. Am avut ocazia, dacă se poate numi aşa, să înregistrăm dosare de la începutul stării de urgenţă, pentru că populaţia nu a înţeles necesitatea conformării la toate aceste demersuri, respectiv să stea în casă, dacă s-a dispus izolare, să rămână în carantină în momentul în care măsurile au fost unele mai severe, sau să respecte măsuri referitoare la nedeplasare din anumite zone. Şi atunci am înregistrat dosare pe o tipologie foarte diversificată. În inventarul nostru sunt 34 de infracţiuni, pe categorii, care au fost sesizate de către persoane pe durata stării de urgenţă, cele mai grave fiind cele care au culminat cu moartea unor persoane", a declarat Gabriela Scutea.

Cu privire la ancheta desfăşurată la Spitalul Judeţean din Suceava, Scutea a precizat că încă nu au început audierile în cauză, urmărirea penală rămânând până în acest moment la nivelul urmării faptelor.

"Le este greu (procurorilor - n.r.) din perspectiva faptului că încă în cauză nu au început audierile. Colegii noştri de la Suceava încă nu s-au confruntat cu un risc serios de infectare în cadrul parchetului. Am fost aproape, dar lucrurile nu s-au confirmat. Nu trebuie, în contextul infectării majore a populaţiei la Suceava, să mai accentuăm şi noi acest risc. Trebuie să ne concentrăm pe acele tipuri de acte care se pot efectua şi o corespondenţă, strângerea de documente de la Spitalul Judeţean Suceava, de la alte autorităţi publice care au competenţe în legătură cu măsurile epidemiologice care trebuiau implementate, toate aceste lucruri s-au desfăşurat cu ritmicitate. Dacă ne gândim, dosarul a fost deschis acum o lună, în 23 martie, în acest timp s-a lucrat, dar urmărirea penală a rămas încă la nivelul urmării faptelor, nu suntem la nivelul urmăririi unor persoane determinate", a spus procurorul general. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...