Galaţi: Altercaţie între cinci deţinuţi în curtea Penitenciarului; unul dintre ei a ajuns la spital

Galaţi: Altercaţie între cinci deţinuţi în curtea Penitenciarului; unul dintre ei a ajuns la spital

O altercaţie între cinci deţinuţi a avut loc, marţi, în curtea Penitenciarului Galaţi, unul dintre aceştia fiind transportat la spital pentru un consult de specialitate, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt instituţiei, Simona Cozma.

"În curtea de plimbare a Penitenciarului Galaţi a avut loc o altercaţie spontană între cinci deţinuţi. Personalul operativ specializat a intervenit de îndată pentru aplanarea conflictului. Faţă de deţinuţii agresori implicaţi în incident s-a luat măsura separării de restul persoanelor custodiate. Aceştia au fost prezentaţi la cabinetul medical al unităţii, fără recomandare ulterioară de investigaţii sau îngrijiri spitaliceşti. Cel de-al cincilea deţinut a fost prezentat la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică, pentru un consult de specialitate", a declarat Simona Cozma.

În conformitate cu prevederile legale, administraţia Penitenciarului Galaţi a procedat la sesizarea organelor judiciare şi la informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate.

De asemenea, în unitate a fost declanşată procedura disciplinară faţă de persoanele private de libertate implicate, cauzele şi împrejurările producerii incidentului urmând a fi stabilite ulterior verificărilor. AGERPRES/ (AS-autor: Dan Paic, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...