Galaţi: Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Lucian Georgescu, renunţă la candidatura pe lista PSD pentru parlamentare

Galaţi: Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Lucian Georgescu, renunţă la candidatura pe lista PSD pentru parlamentare

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, Lucian Georgescu, aflat pe poziţia a cincea pe lista PSD la Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, printr-un comunicat postat pe pagina sa publică de Facebook, că renunţă la candidatura la alegerile parlamentare.

"În urma unei largi consultări cu echipa de conducere din Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galaţi, am luat decizia să renunţ la candidatura pentru alegerile parlamentare din partea PSD. Am avut în vedere responsabilităţile complexe de management şi strategia de dezvoltare a universităţii, care necesită prezenţa efectivă a rectorului în Galaţi. Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galaţi îşi reiterează intenţia de a se implica plenar în dezvoltarea comunităţii locale, judeţene, regionale şi naţionale, fiind o componentă de bază a acesteia, prin aportul ştiinţific, tehnic şi de inovare, aşa cum se întâmplă în întreaga lume. Rolul universităţii este, pretutindeni în lume, unul major, care creează plusvaloare comunităţii şi trebuie apreciat ca atare", a declarat Lucian Georgescu.

Lucian Georgescu, care a fost şi ministru al Cercetării şi Inovării în 2017, ocupa locul al cincilea pe lista PSD Galaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, la Camera Deputaţilor.

În mandatul 2016 - 2020, PSD Galaţi a obţinut două mandate de senator şi cinci de deputat.

Judeţul Galaţi are patru funcţii de senator şi nouă de deputat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

3 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

4 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei

5 VIDEO Așa se întâmplă, cineva cu cap din partid ar trebui să-i ceară iertare acestui om! / Investigație Recorder…