Galaţi: Şapte bărbaţi, reţinuţi pentru infracţiuni informatice pe site-uri de vânzări active în SUA

Galaţi: Şapte bărbaţi, reţinuţi pentru infracţiuni informatice pe site-uri de vânzări active în SUA

Şapte bărbaţi, din judeţele Galaţi şi Teleorman, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, bănuiţi de comiterea de infracţiuni informatice pe site-urile de vânzări active pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, prejudiciul creat prin comiterea faptelor fiind de peste 470.000 de dolari, informează miercuri de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat transmis de IGPR, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi sub coordonarea procurorilor DIICOT, având sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Galaţi şi Teleorman au efectuat marţi 24 de percheziţii în judeţele Galaţi, Teleorman, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile şi locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi fals informatic.

Din cercetări a reieşit că gruparea infracţională s-ar fi format încă din cursul anului 2014 şi, până în prezent, ar fi acţionat în scopul comiterii de infracţiuni informatice - inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii de tranzacţii on-line, privind vânzarea-cumpărarea unor bunuri.

Astfel, membrii grupării ar fi introdus şi modificat date informatice pe site-urile de vânzări on-line active pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, inducând în eroare cumpărătorii de bună-credinţă şi determinându-i să remită contravaloarea bunurilor oferite la vânzare, fără a le trimite aceste bunuri.

Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este de 470.989 dolari.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare a datelor informatice.

Şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, din judeţele Galaţi şi Teleorman, au fost reţinuţi 24 de ore, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi fals informatic. Ei urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...