Galaţi: Tânărul care a căzut de la etajul 5 al blocului la care lucra avea contractul de muncă suspendat

Galaţi: Tânărul care a căzut de la etajul 5 al blocului la care lucra avea contractul de muncă suspendat

Tânărul care se află în comă la spital după ce a căzut, marţi, de la etajul 5 al unui bloc în construcţie la care lucra, avea contractul de muncă suspendat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Carmen Corodeanu.

Potrivit acesteia, ITM Galaţi a fost anunţată telefonic de reprezentanţii Secţiei 2 Poliţie Galaţi cu privire la producerea unui accident în municipiul Galaţi, la o firmă de construcţii.

Inspectorii de muncă s-au deplasat la locul producerii evenimentului şi au constatat că victima, un bărbat în vârstă de 20 de ani, care a căzut de la o înălţime de 16 metri fusese deja transportată la spital.

"Din primele verificări a reieşit că victima era angajată a unei firme din judeţul Constanţa care desfăşura activitate de construcţii pentru o firmă din municipiul Galaţi. Bărbatul - angajat ca fierar betonist, are contractul individual de muncă suspendat, firma urmând să fie sancţionată pentru prestarea muncii nedeclarate. Primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat se sancţionează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată", a precizat Corodeanu.

De asemenea, se vor stabili măsuri şi se vor aplica sancţiuni contravenţionale şi în ceea ce priveşte nerespectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

Tânărul din Galaţi a ajuns, marţi dimineaţă, în stare gravă la spital. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean cu numeroase traumatisme şi facturi, viaţa fiindu-i pusă în primejdie.

"Victima are politraumatism grav, multiple fracturi, este în comă posttraumatică. Este în stare gravă, a fost dus la Spitalul de Urgenţă", a precizat Mihai Polinschi.

Accidentul s-a produs într-un bloc aflat în construcţie pe un şantier de pe strada Crizantemelor din municipiul Galaţi.

Inspectoratul Teritorial de Muncă şi poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla cauzele care au dus la producerea accidentului. AGERPRES / (AS - autor: Dan Paic, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…