Galaţi: Trecerea bac de la Dunăre şi portul de ambarcaţiuni, sufocate de tone de gunoaie aduse de inundaţii

Galaţi: Trecerea bac de la Dunăre şi portul de ambarcaţiuni, sufocate de tone de gunoaie aduse de inundaţii

Pompierii gălăţeni, alături de angajaţi ai firmei de salubritate, intervin miercuri pentru curăţarea zonelor Trecerii bac peste Dunăre de la Galaţi şi a portului de ambarcaţiuni uşoare, care sunt pline de tone de gunoaie aduse de ape, în urma inundaţiilor din ultimele zile.

Apele învolburate au adus butuci, crengi rupte, sticle şi recipiente din plastic, vegetaţie, animale moarte, care s-au depus la pontoanele de acostare ale Trecerii bac.

La faţa locului intervin militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, mai ales pentru scoaterea animalelor moarte, care reprezintă focar de infecţie.

"Am fost solicitaţi pentru a scoate animalele moarte prinse în banchiza de lemne şi copacii căzuţi în preajma Trecerii bac. Am reuşit să scoatem 11 animale, au mai rămas trei, prinse la mijloc, dar cu ce avem în dotare nu am reuşit încă", a declarat miercuri, plt. major Ştefan Diaconu, de la ISU Galaţi.

Portul de ambarcaţiuni uşoare, aflat în vecinătatea Trecerii bac, este impracticabil din cauza tonelor de gunoaie care au blocat standurile de acostare.

"Săptămâna trecută, a fost curat aici şi acum nu pot să vină proprietarii cu bărcile că e totul blocat de crengi. Totul a fost adus de viituri", a spus un gălăţean, proprietar de barcă.

În afară de militarii ISU, au fost mobilizaţi în zonă angajaţi de la firma de salubritate, mici nave de intervenţie cu macarale uşoare, dar acţiunea se desfăşoară anevoios din cauza cantităţi mari de gunoaie depozitate la malul Dunării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...