Galaţi: Un şofer de TIR din Belarus, condamnat în primă instanţă la 16 ani de închisoare

Galaţi: Un şofer de TIR din Belarus, condamnat în primă instanţă la 16 ani de închisoare

Magistraţii gălăţeni l-au condamnat în primă instanţă la 16 ani de închisoare pe un şofer de TIR din Belarus, pentru tentativă de omor, ultraj, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, după ce în urmă cu an a lovit doi biciclişti şi mai multe maşini, agresând totodată un poliţist, se arată în soluţia pe scurt postată vineri pe site-ul Tribunalului Galaţi.

Potrivit sursei citate, Tribunalul Galaţi l-a condamnat la 16 ani de închisoare pe Brutski Stsiampkouski Siarhei, pentru tentativă de omor, ultraj, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului, după ce, în noaptea de 8 spre 9 aprilie 2017, aflat în stare de ebrietate la volanului TIR-ului, a lovit doi biciclişti şi mai multe maşini şi a gresat un poliţist care a încercat să îl oprescă.

"Inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 8 ani închisoare, sporită cu 8 ani (o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite) astfel încât va executa o pedeapsă rezultantă de 16 ani închisoare precum şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o perioadă de 2 ani", se arată în soluţia postată pe site-ul Tribunalului Galaţi.

De asemnea, instanţa a decis şi obligarea persoanei responsabile civilmente Belgoss Trakh din Belarus la plata a câte 15.000 lei şi 20.000 lei daune morale şi 9.156 lei daune materiale către părţile civile implicate.

Tribunalul a mai decis şi menţinerea arestării preventive a bărbatului.

"Dispune menţinerea măsurii preventive a arestului cu privire la inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei iar în baza disp. art. 72 al. 1 C.p. deduce din pedeapsa principală a închisorii astfel aplicată inculpatului prin prezenta hotărâre perioada executată în stare de reţinere şi arest preventiv începând cu 9.04.2017 la zi", se mai spune în decizia instanţei.

Hotărârea judecătorilor nu este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate, declara pe 9 aprilie 2017, că procurorii au început urmărirea penală faţă de un bărbat, de 30 ani, din Belarus, care în noaptea de 8 spre 9 aprilie, a circulat în stare de ebrietate şi cu viteză excesivă pe străzile municipiului Galaţi şi a accidentat doi biciclişti care circulau regulamentar părăsind locul accidentului. El şi-a continuat deplasarea şi a încercat să lovească în mai multe rânduri un autoturism în care se aflau două persoane care au încercat să-l oprească. De asemenea, în momentul în care a observat că o maşină de poliţie a încercat să-l oprească cu semnale luminoase, a oprit iniţial TIR-ul după care a încercat să lovească cu spatele maşina oamenilor legii. Când unul dintre poliţişti a încercat să deschidă portiera autocamionului, şoferul l-a lovit peste mână. Până la urmă bărbatul a fost reţinut de poliţiştii care au constatat că acesta avea o alcoolemie de 2 la mie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…