GCS: 1.336 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID; 26 libere, 11 în Bucureşti

GCS: 1.336 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID; 26 libere, 11 în Bucureşti

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat marţi faptul că, la nivel naţional, există 1.336 de paturi de terapie intensivă destinate pacienţilor care au COVID-19, în Capitală 11 fiind libere în prezent.

GCS afirmă că la nivel naţional sunt libere 26 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

"În data de 28 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.336 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.267 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 276 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 26 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 11 paturi libere la acest moment", se arată într-un comunicat al GCS transmis AGERPRES.

GCS afirmă că se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

Totodată, GCS menţionează că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Conform GCS, situaţia paturilor ATI neocupate destinate pacienţilor COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, este:

* Argeş - 4;
* Braşov - 3;
* Bucureşti - 11;
* Caraş Severin - 2;
* Constanţa - 1;
* Dolj - 4;
* Harghita - 1. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?