GCS: 246 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

GCS: 246 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a informat miercuri că, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.

Dintre cele 29 de cazuri noi, 12 sunt din Bucureşti, 7 Iaşi, 3 Ilfov, 2 Hunedoara, câte 1 caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava, au vârste între 1 şi 72 ani şi sunt atât contacţi ai cazurilor pozitive existente, cât şi persoane care au călătorit în zone afectate, Spania, Italia, Marea Britanie.

Dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate şi externate.

Pe teritoriul ţării, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat COVID-19. Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.



"În urma demersurilor efectuate de autorităţile române, în cursul acestei nopţi şi în această dimineaţă, Poliţia de Frontieră a efectuat formalităţile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetăţeni români şi străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în ţară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurilor dispuse de către personalul medical aflat în punctul de trecere a frontierei, mijloacele de transport au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmerie pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantină sau pentru autoizolare", afirmă GCS.

Pentru această activitate, Poliţia de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră, pentru cele 10 artere de control, astfel încât formalităţile să se desfăşoare cu rapiditate.

Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane către diverse unităţi spitaliceşti, precum şi la centrele de carantină existente în mai multe judeţe din ţară.

De asemenea, în sprijinul activităţilor de combatere a efectelor, la nivel naţional, au fost instalate 225 de corturi destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spaţiilor de carantină. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”